Witam
Czy mógłby mi ktoś powiedziec co to jest ta mała antenka obok anteny samochodowej i jaką funkcje spełnia ?.
Dotąd nie zwracałem na nią uwagi, ale zastanawiam nad zamontowaniem antany cb w to miejsce.
Pozdrawiam
[B4] Antenka - jakas inna?
[B4] Antenka - jakas inna?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 21:43 przez karmel, łącznie zmieniany 2 razy.
- melomarcin
- Forum Audi 80
masz antenę w tylnej szybie:-) jak zdejmiesz tylny lewy słupek to zobaczysz gdzie się kończy przewód który znika:-)melomarcin pisze:witam. nie wiem niestety co to za antena bo w moim ABT 92r. nie ma nawet zwykłej anteny do radia a radio gra :shock: tzn wtyka jest i przewód gdzieś tam znika w gąszczu kabli w desce ale gdzie jest podpięty to nie mam pojęcia wszystkie te niunie tak mają?
pozdrawiam. :-o
Ja antenę radiową mam w tylnej szybie, od CB na krawędzi klapy, a na środku klapy kikut po antenie do telefonu (sama antena leżała w bagażniku). Telefonu oczywiście w aucie nie ma chyba że moja komórka. Być może ktoś sobie kiedyś telefon dołożył do auta i stąd ta dodatkowa antena. Najlepiej zdejmij tą dodatkową antenę i zobacz czy co się będzie działo, podejrzewam że nic więc możesz sobie tam założyć antenę od CB o ile nie ma jakichś przeciwwskazań żeby obie anteny mogły być blisko siebie.