witam jestem nowy mam problem z moim 2.6 pere dni temu cos sie stało z prawdopodobnie elektryka, silnik kreci ale nie odpala. Dzien wczesniej miałe prolem z odpaleniem ale po paru bujnieciach odpalił a teraz nic nie pomaga sprawdziłem pompe i podaje , kolega podpowiedział ze moze to byc cewka lub moduł zapłonu ale nie jestem pewny poza tym musiałem go scholowac(40na h) a jest to automat a rano zauwazyłem plame oleju pod skrzynia. Co to moze byc?
Proszę zapoznać się z regulaminem i na przyszłość stosować tagi w nazewnictwie tematów
Mod
[B4 2.6 ABC] kreci ale nie pali, cewka?
-
- Forum Audi 80
[B4 2.6 ABC] kreci ale nie pali, cewka?
Ostatnio zmieniony 02 lip 2008, 21:04 przez nowy1983kn, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do odpalania , to zdejmij fajkę świecy wsadz inną lub wykręć swoją i niech kolega zakręci a ty patrz czy jest iskra . Jak jej nie ma to może cewka , palec , kopółka . wtedy trzeba ściągną ten przewód z cewki przy kopółce i dać go blisko silnika . Jak jest iskra to kopółka lub palec , jak nie ma to cewka. Acha nie dotykaj przewodów gołymi rękami!!
Miałem to samo w 2.6 v6 Abc kreciła nie paliła. brak iskry.jterlik pisze:Witaj.
Maiłem podobne objawy z silnikiem 2,8-kręcił i nie odpalał, nie było iskry.
Przyczyną był uszkodzony czujnik Halla (wałka rozrządu) po wymianie jak ręką odjął.
Pozdrawiam.
przyczyna styki w kostce przy czujniku halla teraz smiga