W ciągu tygodnia wymieniłem opony,felgi, tarcze, klocki. Wyważyłem opony 3x i ustawiłem zbieżność.
A mimo to wciąż przy prędkości 110 do 120 oraz przy chamowaniu silnikiem przy tych prędkościach drży mi kierownica.
Mój mechanik nie wie ?!?!?!?
Pozdrawiam i zgóry dziękuję za sugestie.
Dragania kierownicy przy 110-120 km/h
ja miałam kiedys w swojej E-30 taki problem, i to sie okazała błachostka, bo wymienili mi tylko jakies poduszki pod silnikiem, z tym ze u mnie drgania były tez na bardzo wysokich obrotach, wiesz jestem kobieta to sie nie znam az tak ale moze u Ciebie tez cos podobnego sie stało
bo tak inne przyczyny drgan, to z tego co ja wiem to moze byc złe cisnienie w oponach, krzywe felgi, cos z zawieszeniem, czy podłuznica krzywa (ale wtedy przy krzywej podłuznicy - to przy hamowaniu tez sciaga na lewo czy prawo), tylko ze wtedy te drgania powinny byc zawsze od jakies predkosci (np 120km/h) a Ty masz tylko przy hamowaniu silnikiem, to moze rzeczywiscie te poduszki tylko
bo tak inne przyczyny drgan, to z tego co ja wiem to moze byc złe cisnienie w oponach, krzywe felgi, cos z zawieszeniem, czy podłuznica krzywa (ale wtedy przy krzywej podłuznicy - to przy hamowaniu tez sciaga na lewo czy prawo), tylko ze wtedy te drgania powinny byc zawsze od jakies predkosci (np 120km/h) a Ty masz tylko przy hamowaniu silnikiem, to moze rzeczywiscie te poduszki tylko