[1.9 tdi 1z] jaki pasek rozrządu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[1.9 tdi 1z] jaki pasek rozrządu
witam.jutro będziemy u kumpla wymieniać rozrząd.ma mały dylemat co do części jakie zamontować głównie chodzi o pasek.w sumie nie wiem co mu doradzic.ostatnio wymieniałem rozrząd u siebie i wymieniłem na pasek Dayco podobno były montowane w fabryce czy jest dobry tego nie wiem.wiem za to że wcześniej miałem zamontowany Contitech i po wymianie okazało sie ze w jednym miejscu był lekko naderwany a w drugim poprzecierany i to po 55 000 km. dziwne bo większość chwali te paski... może doradzicie jaki pasek kupić, jaki polecacie i jakich pasków używacie...
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to pewnie na każdym pojeździ sie od wymiany do wymiany jesli będzie wszytko dobrze założone.jesli ktoś coś źle zrobi to chodźby pasek był najlepszej firmy to padnie...jesli chodzi o dayco to czy ja wiem czy możemy mówić o jakiejś znaczącej różnicy w cenie.ja swój kupiłem za 48zł gates był chyba za 50 a contitech był najdroższy.a co do contitech który miałem u siebie to to przerwanie mogło być wynikiem zakładania kto wie ale w jednym miejscu na odcinku ok centymetra był bardziej przetarty niź w pozostałej części a to raczej nic nie mogło miec wspulnego z założeniem...karol121 pisze:zy conti czy gates podejzewam ze tyke samo przejezdzisz jezeli bedzie dobrze ustawiony rozrzad i napiecie paska
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
oczywiście że wiem że napisacz i rolke ale kumpel ma dylemat tylko co do paska.a pompe wody po co jak jest napędzana innym paskiem?? ale panowie szczerze mówiąc to gdzie nie patrzac to wszędzie są wymieniane tylko te 3 firmy produkujące paski czyli to jest czołówka i myśle że którykolwiek się kupi to będzie dobry.nikt nawet nie wspomina o paskach bosch czy jeszcze innych znanych firm...