[80 B3]zatrzymal mi sie licznik
[80 B3]zatrzymal mi sie licznik
jak mam sie do tego zabrac?zatrzymal sie i nie idzie ani jeden ani drugi dobrze ze mi sie jeszcze plywak bezyny nie zawiesil bo bylaby tragedia.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 09:59 przez najgosia, łącznie zmieniany 1 raz.
witam! wes spruboj rozkrecic zegary ,bo moze odczepila ci sie jedna z kostek od zegarow, albo cos nie laczy... popsikaj kostki jakisms np. wd40 i podepnij. powinno byc dobrze . zeby rozkrecic zegary musisz najpierw odkrecic kierownice a potem ta plastikowa obudowe... i masz 2 srobki od zegarow. odkrecasz i sciagasz. masz z tylu takie dwie kostki pozdrawiam
Na samym początku sprawdziłbym czujnik przebytej drogi znajdujacy sie w skrzyni biegów. Prawdopodobnie nie łączy kostka lub uszkodził sie czujnik. Jeżeli wskazuje prędkość a nie zlicza kilometrów to niestety będziesz musiał i licznik przejrzeć. W przypadku uszkodzenia czujnika nie wskazuje prędkości ani nie zlicza kilometrów.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Liczniki pobierają w sumie maksymalnie 0,5 Ampera. Owszem mają zabezpieczenie nadproądowe w formie bezpiecznika, ale jest to raczej wymóg bezpieczeństwa niż faktyczna ochrona przed zbyt dużym prądem. No ale skoro kolega twierdzi, że to może być wina bezpiecznika to nie będę sie kłócił bo on też może mieć wpływ na wskazania. Sedno sprawy polega chyba jednak na tym, że inne wskaźniki działają a ten jeden nie. Czyżby każdy z zegarów miał swój bezpiecznik? Założę się, ze nie. Jeszcze mi się nie zdarzyło przez tyle lat aby trafiło sie auto ze spalonym tym bezpiecznikiem. No chyba że w tym przypadku.