[B4 ABK 92/93] wskaznik rezerwy paliwa
[B4 ABK 92/93] wskaznik rezerwy paliwa
Czy w B4 2.0 abk zapala sie kontrolka rezerwy paliwa? bo u mnie oproznilem prawie caly bak i nic sie nie zapalilo
Wiem ze w b4 1.9tdi z tego samego roku kontrolka zapala sie w centralnej czesci licznika, cos u mnie bedzie nie tak, czy to moze zalezne jest od wersji licznika? dodam jeszcze ze licznik mam sprawny i inne kontrolki mi swieca bez problemu.
Wiem ze w b4 1.9tdi z tego samego roku kontrolka zapala sie w centralnej czesci licznika, cos u mnie bedzie nie tak, czy to moze zalezne jest od wersji licznika? dodam jeszcze ze licznik mam sprawny i inne kontrolki mi swieca bez problemu.
Wszystko u Ciebie jest tak jak powinno i tak jak się domyślasz, jeżeli w liczniku masz zamontowany moduł zwany Auto Check , to będzie Ci wyświetlał komunikaty o niskim stanie paliwa w centralnej części licznika, Mini Check, który zapewne posiadasz w swoim liczniku takiej funkcji nie ma.beneq pisze:cos u mnie bedzie nie tak, czy to moze zalezne jest od wersji licznika?
Nie myli się tylko ten co nic nie robi
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 20:04 przez Mobilek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ile zostaje to zalezy jak ustawiona jest rezerwa <ok>ponczo pisze:beneq napisał/a:
jak wzkaznik zaczyna zjezdzac na czerwone pole to w baku ile zostalo paliwa? 8 litrow?
Wg. moich obliczeń to każda czerwona kreseczka to około 5 litrów, pierwsza biała to 25 a środkowa 35... Możliwe że mylne są moje obliczenia
Trzeba przerobić instalację (wyprowadzić przewody z modułu do czujników) ale ten temat był na forum dość dokładnie wyjaśniony wystarczy użyć opcji szukaj.beneq pisze:A jak wymienie sam "srodek" w liczniku na taki z "Auto Check'iem" to juz wszystko bedzie ok? czy trzeba cos jeszcze przerabiac?
Za cały licznik z auto checkiem na Allegro trzeba wydać około 300 zł, a sam moduł widziałem za 80 zł więc musisz sam ocenić co dla Ciebie jest bardziej opłacalne.beneq pisze:Czy moze bardziej oplaci sie wymiana calego licznika z Auto Check?