[B4 2.0 ABK] Nowy wąż głowica-chłodnica gdzie kupić
- yellow2008
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Nowy wąż głowica-chłodnica gdzie kupić
Poszło mi zbrojenie węża wody tego największego z głowicy do chłodnicy (górny). Wąż sie rozdyma przy plastikowym króćcu przy głowicy. Oznaczenie fabryczne 8A0 121 101 B. W serwisie ori kosztuje ponad 200zł. Macie jakieś źródło tańszych zamienników czy pozostaje używka?
- yellow2008
- Forum Audi 80
- yellow2008
- Forum Audi 80
to nie dlatego, każde ASO ma swoje ceny i swoich fachowców. Tutaj moje wielkie rozgoryczenie było jak kupowałem oringi pod wtryski. Zadzwoniłem najpierw do ASO na zakopiance, gdzie zostałem potraktowany jak z kosmosu i odesłali mnie do zwykłego sklepu z zamiennikami :evil: .Po ponownym połączeniu pani grzecznie powiedziała że poszuka. Oddzwoniła i mówi mi że uszczelniacze pod zawory są takiego rozmiaru :evil: :evil: , przecież to zupełnie inny element :shock: .
Zadzwoniłem do innego ASO znaleźli mi w 5 minut tą część o którą chodzi, podali cenę, i rozmiar :mrgreen:
Zadzwoniłem do innego ASO znaleźli mi w 5 minut tą część o którą chodzi, podali cenę, i rozmiar :mrgreen:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Odgrzebię temat po 10 latach Mam ten sam problem z przewodem, leci przy króćcu i przy chłodnicy. Testował może ktoś zamiennik TOPRANowski ?? https://autowanda.pl/czesc/waz-chlodnic ... c1?typ=1bj
nic innego nie znalazłem ;/
Tak rozwarstwia się, wymieniłem najpierw króciec na Topran i dalej leciało ( miałem wżery w głowicy )- poczytałem że to lipa, wiec wymieniłem na oryginalny i dopiero zauważyłem, że to wina węża a nie króćca....PieterB pisze:Xpac, a sorry mój błąd bo o czym innym myślałem
A teraz już w temacie co chcesz uzyskać dając nowy wąż? co tamten za krótki czy rozwarstwia się, czy co? A nie wystarczy dociągnąć opaskę albo dać ciut w innym miejscu?
Ja osobiście nigdy nie maiłem zaszczytu wymiany ale znając torpana to nawet węża dobrego nie potrafią zrobić. Chodź na jakiś czas powinien wytrzymać mimo wszystko.
[ Dodano: 2017-12-12, 12:56 ]
Dzięki , qrde wujek google mi nie podpowiadał tego węża, a szukałem na wszystkie sposobyDawid1995 pisze:DWA001TT dostępny w CARSIE. Koszt 73,48.
[ Dodano: 2017-12-16, 00:15 ]
Dzięki, właśnie taki wstawiłem i wygląda OK, miejmy nadzieję, ze wytrzyma długoDawid1995 pisze:DWA001TT dostępny w CARSIE. Koszt 73,48.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
U mnie ten TOPRAN prawie od roku (ok. 17 000 km) daje radę, a może i sporo więcej ma przejechane - auto z takim już kupiłem... Wytrzymał nawet podwyższone ciśnienie układu (wadliwy korek) tylko jedynie wtedy ciekło spod połączenia węża z króćcem głowicy, właściwie jak zaczęło lać to z obu - także przy oryginalnym wężu.Xpac pisze:Odgrzebię temat po 10 latach Mam ten sam problem z przewodem, leci przy króćcu i przy chłodnicy. Testował może ktoś zamiennik TOPRANowski ?? https://autowanda.pl/czesc/waz-chlodnic ... c1?typ=1bj