[80 B4] klimatronik uszkodzony - nie leci chłodne powietrze
[80 B4] klimatronik uszkodzony - nie leci chłodne powietrze
witam pisze po raz kolejny ten temat - z gory sorki ale nie doczytalem regulaminu i dlatego był moj temat skasowany no ale do rzeczy:
mam uszkodzona sprezarke klimatyzacji ale pomimo to jak ustawie temperature na minimum to z nawiewów leci ciepławe powietrze - wydaje mi sie że tak nie powinno byc
i tu nasówa sie pytanie co moge mieć uszkodzone i ewentualnie ile moze kosztowac naprawa ??
zczytywalem kody błedów ale za bardzo nie kumam o co tam chodzi ponieważ w niektórych pozycjach wyskakuje numer błędu którego wogóle nie ma na liscie!!
jeśli macie jakieś sugestie to bardzo bym prosił o pomoc
aa i czy ewentualnie jak by bylo to poważnie uszkodzone to czy zamiast panelu od klimatronika to czy mozna by było założyć panel sterujacy od wersji ze zwykła klima??
mam uszkodzona sprezarke klimatyzacji ale pomimo to jak ustawie temperature na minimum to z nawiewów leci ciepławe powietrze - wydaje mi sie że tak nie powinno byc
i tu nasówa sie pytanie co moge mieć uszkodzone i ewentualnie ile moze kosztowac naprawa ??
zczytywalem kody błedów ale za bardzo nie kumam o co tam chodzi ponieważ w niektórych pozycjach wyskakuje numer błędu którego wogóle nie ma na liscie!!
jeśli macie jakieś sugestie to bardzo bym prosił o pomoc
aa i czy ewentualnie jak by bylo to poważnie uszkodzone to czy zamiast panelu od klimatronika to czy mozna by było założyć panel sterujacy od wersji ze zwykła klima??
nie mam klimatronika, ale skoro ci nie chłodzi (bo nie działa sprężarka) to skąd niby miało by sie tam wziąść zimne powietrze. Przy tych upałach to ja jak przekręcę na zimne to też mi leci ciepławe bo tapicerka i wszytko bardzo nagrzane. Aby leciało zimne potrzebna jest klima
sprawana.
ps.
sam nie mam jeszcze klimy, więc jeśli się mylę to mnie poprawcie
sprawana.
ps.
sam nie mam jeszcze klimy, więc jeśli się mylę to mnie poprawcie
Jak nie masz włączonej sprężarki, a na klimatroniku masz ustawione LO, z nawiewów powinno lecieć powietrze to temperaturze takiej samej, jak temperatura powietrza na zewnątrz.
Jeśli tak nie jest, zapewne musisz zrobić VAGiem ustawienia podstawowe dla klimatronika. Wynika to z faktu, że klapa regulacji temperatury powietrza nie zna swoich położeń krańcowych. Inna sprawa - może być uszkodzony czujnik temperatury powietrza wewnętrznego.
tak czasem dzieje się po wymianie klimatronika na inny.
BTW, skąd wiesz, że masz uszkodzoną sprężarkę?
Jeśli tak nie jest, zapewne musisz zrobić VAGiem ustawienia podstawowe dla klimatronika. Wynika to z faktu, że klapa regulacji temperatury powietrza nie zna swoich położeń krańcowych. Inna sprawa - może być uszkodzony czujnik temperatury powietrza wewnętrznego.
tak czasem dzieje się po wymianie klimatronika na inny.
BTW, skąd wiesz, że masz uszkodzoną sprężarkę?
sprezarke mam uszkodzona ponieważ jak zalacze klime to sie strasznie tłucze no i klima jest nie nabita choć dzisiaj wogóle przestała sie załączać
wydaje mi sie ze powietrze leci cieplejsze niżna zewnatrz bo czuje po nogach ciepełko
czy jak bym pojechał na podpiecie komputera to mi ustawią klimatrnika zeby wiało chlodniejsze powietrze bez załączonej klimy??
wydaje mi sie ze powietrze leci cieplejsze niżna zewnatrz bo czuje po nogach ciepełko
czy jak bym pojechał na podpiecie komputera to mi ustawią klimatrnika zeby wiało chlodniejsze powietrze bez załączonej klimy??
panowie sprawa wyglada tak z nawiewów leci już chlodne powietrze ale przestalo wskazywac temperature silnika !!
co to za anomalia??
czy mozliwe ze to ze lecialo cieple powietrze to wina czujnika a teraz jak juz totalnie padl i nic nie wskazuje to ogrzewanie dziala prawidlowo
P.S jaki czujnik odpowiada za wskazania na desce rozdzielczej , gdzie sie on znajduje i ile on może kosztować silnik ABK dodam ze wentylator chlodnicy wlacza sie normalnie
co to za anomalia??
czy mozliwe ze to ze lecialo cieple powietrze to wina czujnika a teraz jak juz totalnie padl i nic nie wskazuje to ogrzewanie dziala prawidlowo
P.S jaki czujnik odpowiada za wskazania na desce rozdzielczej , gdzie sie on znajduje i ile on może kosztować silnik ABK dodam ze wentylator chlodnicy wlacza sie normalnie