Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 jn]Wymiana czujnika halla

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Andrew^

[b3 jn]Wymiana czujnika halla

Post autor: Andrew^ » 02 lip 2008, 11:35

Witam,
Panowie najprawdopodobniej mam wysypany czujnik halla, poniewaz nie zalacza mi wogole przekaznik od pompy paliwa, a jesli dobrze pamietam przekaznik w JN zalacza sie dopiero od momentu zakrecenia walem korbowym. Taki sam mam problem z obrotomierzem nie dziala,i tam chyba tez idzie sygnal z halla. tak ? :-P
w czujniku na aparacie zaplonowym strasznie luzno lata zlacze, mysle ze to albo pekniety kabel albo wew. czujniczka cos nie trybi.
Teraz przedzmy do sedna jak wymianic ten przeklety czujni ??!! %-)

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 03 lip 2008, 18:58

Nie wiem czy u ciebie w JN jest tak samo jak w moim NG, ale trzeba wyjąć aparat wybić klin z walka napędzającego, zdjąć trybik. Wyjąć wałek odkręcić halla i tyle.

Andrew^

Post autor: Andrew^ » 11 lip 2008, 23:35

tak przypuszczalem ze tego krecacego sie magnesu nie da sie inaczej wyjac niz wyciagnac walek :/ tylko jak wybic ten klin :/

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 11 lip 2008, 23:41

dokładnie kolego właśnie robiłem niedawno coś takiego i przyznam sie że jest przerąbane wybicie tego bolca ja poprostu rozwierciłem to i założyłem nowy twardy bolec i mam spokój

a tak wogóle to mam do sprzedania czujnik hala ale z 1.6 ADA jak by co :lol:

Andrew^

Post autor: Andrew^ » 12 lip 2008, 15:53

heh spoko odezwe sie jasli bedzie niezbedny, jutro albod zis podepne sie miernikiem i zobacze wczy wszystkie kable od halla sa cale w komorze silnika, jesli tak to wymiana najgorsze ze trzeba bedzie wiercic zawiozl bym do mechanika ale u mnie to lachmaniarze nie umieja zalac dobrze ukladu chlodzneia a co dopiero halla wymienic :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl