[B3 2.3] Pytanie o silnik
[B3 2.3] Pytanie o silnik
witam, jestem tu nowy i jezeli umieścilem pytanie nie w tym dziale to z goory przepraszam.
Mam od wczoraj audi 90 B3 coupe z silnikiem 2.3 ( 10 zaworow ) i mam pytanie czy ten silnik jest kolizyjny ? czy jak peknie pasek rozrzadu to tłok spotka sie z zaworem ? pytam bo gosciu od ktorego kupilem mowil ze nie wymienial rozrządu i nie jest wstanie powiedziec ile jest na nim zrobione...a ja dokonam to dopiero w sierpniu... a do tego czasu chcialbym troszke pojezdzic prosze o odp pozdro dla wszystkich :)z gory sorki jak temat nie w tym miejscu
Mam od wczoraj audi 90 B3 coupe z silnikiem 2.3 ( 10 zaworow ) i mam pytanie czy ten silnik jest kolizyjny ? czy jak peknie pasek rozrzadu to tłok spotka sie z zaworem ? pytam bo gosciu od ktorego kupilem mowil ze nie wymienial rozrządu i nie jest wstanie powiedziec ile jest na nim zrobione...a ja dokonam to dopiero w sierpniu... a do tego czasu chcialbym troszke pojezdzic prosze o odp pozdro dla wszystkich :)z gory sorki jak temat nie w tym miejscu
Ostatnio zmieniony 13 lip 2008, 11:27 przez fajgi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Proszę o zapoznanie się regulaminem i poprawnie nazywać tematy viewtopic.php?t=9608
Niektóre silniki (NG na przykład) mają pompę wody napędzaną paskiem rozrządu... no i jak wymienisz rozrząd a nie ruszysz pompy, a pompa siądzie ci po 20.000km to znów musisz wymieniać rozrząd....yyy a co ma pompa wody do paska rozrządu? bo ja pierwsze słysze zeby przy rozrządzie wymieniac pope wody...
dzieki wszystkim za odp...na najblizsza kase wymieniam rozrzad kompletny i pompe...zeby poozniej nie bylo problemow...dzieki wielkie...pozdroowka !!
[ Dodano: 2008-07-14, 22:13 ]
a moglby ktosik kto wymienial juz rozrzad w 2.3 10v podac mi orientacyjne ceny paska i rolek oraz pompy ? bi nie wiem na jakie koszta sie szykowac....bo moze o tym nie wiem ale juz mnie stac na wymiane a do sklepu mam daleko...dzieki z goory pozdro
[ Dodano: 2008-07-14, 22:13 ]
a moglby ktosik kto wymienial juz rozrzad w 2.3 10v podac mi orientacyjne ceny paska i rolek oraz pompy ? bi nie wiem na jakie koszta sie szykowac....bo moze o tym nie wiem ale juz mnie stac na wymiane a do sklepu mam daleko...dzieki z goory pozdro
-
- Forum Audi 80