[b4 1,9tdi cabrio] blad 41 i dziwna ikona na wyswietlaczu
[b4 1,9tdi cabrio] blad 41 i dziwna ikona na wyswietlaczu
Wyskakuje mi liczba 41 na wyswietlaczu licznika.Dzieje sie to tylko rano, jak silnik jest zimny.Jak tylko pojezdze troche to liczba znika.Co to moze byc?nastepnym problemem jaki mam to wyskakujacy komunikat w tym okienku licznika.Jest to grafika-km/h w koleczku.Swieci i mruga,a jak gwaltownie przyspieszam towarzyszy jeszcze temu sygnal dzwiekowy.Zauwazylem takze ze przy tym komunikacie nie zawsze dziala mi tempomat.Moje auto to b4 1,9tdi 98r cabrio.Prosze o wasze sugestie i uwagi.z gory dziekuje za odp
Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 11:24 przez mike20, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co Napisałeś wnioskuje że przycisk od auto checka ma zwarcie. Jest to ten przycisk na zegarach którym reguluje sie też podświetlanie. Liczba która sie wyświetla to jakiś numer modułu AC, wyświetla się dlatego że Przycisk jest wciśnięty podczas włączania zapłonu. A ikona prędkości też zapala się dlatego że przycisk jest wciśnięty. Spróbuj nim poruszać może się zablokował a jak nie pomoże to trzeba zajrzeć do środka i obczaić co mu dolega.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
mike20, proszę poprawnie zatytułować wątek, zgodnie z tym co jest tu napisane: viewtopic.php?t=9608 bo poleci do kosza!
Moduł AC to auto check, to ten wyświetlacz na górze zegarów.
Zobacz tutaj:ukryte funkcje AC/BC
Ja na Twoim miejscu rozebrałbym zegary i sprawdził co jest z tym przyciskiem, może trzeba go przeczyścić.
Nie widziałem jeszcze osobnych przycisków do AC i regulacji podświetlania, u mnie jest jeden wciskasz go albo kręcisz nim.
Zobacz tutaj:ukryte funkcje AC/BC
Ja na Twoim miejscu rozebrałbym zegary i sprawdził co jest z tym przyciskiem, może trzeba go przeczyścić.
Nie widziałem jeszcze osobnych przycisków do AC i regulacji podświetlania, u mnie jest jeden wciskasz go albo kręcisz nim.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Czytaj uwaznie tu masz napisanemike20 pisze:No dobrze, ta ikona z km/h w koleczku moze byc spowodowana przez ten przycisk.A czemu kazdego ranka jak odpalam auto na zimnym silniku wyskakuje mi w tym okienku od AC liczba 41?
<ok>pier pisze:Z tego co Napisałeś wnioskuje że przycisk od auto checka ma zwarcie. Jest to ten przycisk na zegarach którym reguluje sie też podświetlanie. Liczba która sie wyświetla to jakiś numer modułu AC, wyświetla się dlatego że Przycisk jest wciśnięty podczas włączania zapłonu. A ikona prędkości też zapala się dlatego że przycisk jest wciśnięty. Spróbuj nim poruszać może się zablokował a jak nie pomoże to trzeba zajrzeć do środka i obczaić co mu dolega.
Patrzylem wieczorem czy przycisk od AC jest ok.Z zewnatrz wyglada dobrze, wciska sie tez poprawnie.Nie obejdzie sie bez rozbiorki zegarow.Bylby ktos z was tak mily i podeslalby mi link z instrukcja jak wyciagnac licznik?Ucze sie jeszcze korzystac z wyszukiwarki
PS.a ten krotki przyscisk co jest kolo wskaznika poziomu paliwa od czego jest?
PS.a ten krotki przyscisk co jest kolo wskaznika poziomu paliwa od czego jest?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Tu masz moje story z rezania AC/BC i wszystko opisane co i jak rozebrac viewtopic.php?t=12677
To jest polretło do korekcji wskazań; wskaźnika poziomu paliwa, ale z tego co wiem to ponoc jest regulacja od góry po zdjeciu kapturka (jednak mi sie niegdy to nie udalo i zawsze reguluje od tyłu jest miejsce na śróbokret) <ok>mike20 pisze:a ten krotki przyscisk co jest kolo wskaznika poziomu paliwa od czego jest?