[b3 1.8PM ] pytanie o światło przeciwmgielne tylne
[b3 1.8PM ] pytanie o światło przeciwmgielne tylne
Więc tak odkąd kupiłem moją audiczkę mam problem następujący : otóż nie działa mi światło tylne przeciwmgielne posprawdzałem wszystkie kabelki- są całe, bezpiecznik okey połączenia na kostce ok, żarówka ok, oprawka ok. Moje pytanie jest następujące: ile kabelków wychodzi z przełącznika i jakie kolory powinny mieć oraz ile kabelków dochodzi do oprawki żarówki oraz jakie kolory kabelkóv, Jeszcze taka prośba jak komuś by się chciało narysować jakie kable (kolorami) powinny być podpięte w odpowiednie miejsca w kostce (włącznku) z góry dzięki
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
maciek122, opisze Ci mniej wiecej te kable od włacznika wiec tak od góry:
- czarno niebieski - zasilanie podswietlania
- brazowy - masa na podswietalnie jak i do sterowniwa włacznika (spólna)
- bialo żółty - sterowanie (włacza przednie switła przeciwmgielne gdy załanczasz tylne)
- zielono szary - zasilanie wejscie (plus na zarówke)
- Szarawo szary (wg schematu szaro biały) - wyjscie zasilania z przełacznika na zarówke (czyli po wcisnieciu przełacznika plus z kabla zielono szarego przeskakuje na kable szaro szary i wedruje na zarówe) <ok> Czyli z tego co piszesz do zarówki nie dochodzi Ci pogóle zasilanie. Weic przy oprawce powinieniesz miec brazowy - masa i czaro biały czy tez szaro szary zasilanie.
- czarno niebieski - zasilanie podswietlania
- brazowy - masa na podswietalnie jak i do sterowniwa włacznika (spólna)
- bialo żółty - sterowanie (włacza przednie switła przeciwmgielne gdy załanczasz tylne)
- zielono szary - zasilanie wejscie (plus na zarówke)
- Szarawo szary (wg schematu szaro biały) - wyjscie zasilania z przełacznika na zarówke (czyli po wcisnieciu przełacznika plus z kabla zielono szarego przeskakuje na kable szaro szary i wedruje na zarówe) <ok> Czyli z tego co piszesz do zarówki nie dochodzi Ci pogóle zasilanie. Weic przy oprawce powinieniesz miec brazowy - masa i czaro biały czy tez szaro szary zasilanie.
Solskier,
brazowy - masa na podswietalnie jak i do sterowniwa włacznika (spólna) mogę podłączyć bezpośrednio pod masę?
zielono szary - zasilanie wejscie (plus na zarówke) mogę podłączyć bezpośredio pod akku?
lub miernikiem mogę sprawdzić przejścia
brązowy z masą
zielono szary z plusem akku?
Dobrze rozumuje czy nie? :oops:
Ten przewód szarawo szary został podpięty i sprawdzony miernikiem czy jest przejście ale żaróweczka nie świeci :shock:
Teraz nie wiem o co kaman przypuszczam że włącznik może jes walnięty
edit:
już wszystko działa muszę po prostu kupić włącznik bo jest walnięty :mrgreen:
Wszystkim wielkie dzięki a w szczególności dla solskiera oraz kunika oczywiście wcisnąłem odpowiedni button
brazowy - masa na podswietalnie jak i do sterowniwa włacznika (spólna) mogę podłączyć bezpośrednio pod masę?
zielono szary - zasilanie wejscie (plus na zarówke) mogę podłączyć bezpośredio pod akku?
lub miernikiem mogę sprawdzić przejścia
brązowy z masą
zielono szary z plusem akku?
Dobrze rozumuje czy nie? :oops:
Ten przewód szarawo szary został podpięty i sprawdzony miernikiem czy jest przejście ale żaróweczka nie świeci :shock:
Teraz nie wiem o co kaman przypuszczam że włącznik może jes walnięty
edit:
już wszystko działa muszę po prostu kupić włącznik bo jest walnięty :mrgreen:
Wszystkim wielkie dzięki a w szczególności dla solskiera oraz kunika oczywiście wcisnąłem odpowiedni button
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No to git ze juz smiga wszystko, a tak na wszelki wypadek jak byś mial kiedys podobny problem i np chciałbyś brać zkadeś mase to w tym wypadku najłatwiej i najpewniej było by z przełacznika obok to samo z zasialniem o ile nie jest duze zapotrzebowanie <ok> Bo masa np z budy moze byc "nie stabilna" i bedza problemy, to tak na przyszłosc moze sie przyda <ok>