[ 1.9TDI 1Z] Silnik nie chce odpalić
[ 1.9TDI 1Z] Silnik nie chce odpalić
Witam ,
Dzisiaj rano silnik normalnie mi odpalił, pochodził chwile wrzuciłem wsteczny bieg
nie wyjechałem całkiem z garażu i silnik zgasł. Próbowałem go ponownie odpalić i nic ,
rozrusznik chodzi a silnik nie odpala. Przy kolejnej probie silnik zaczął zaskakiwać, i w pewnym momencie zapalił, z wydechu wydobyła sie kłęba białego dymu. Zauważyłem też po wyłączeniu silnika ze paliwo się cofa do filtra w tych przezroczystych przewodach. Czym to moze być spowodowane ? :mrgreen:
Dzisiaj rano silnik normalnie mi odpalił, pochodził chwile wrzuciłem wsteczny bieg
nie wyjechałem całkiem z garażu i silnik zgasł. Próbowałem go ponownie odpalić i nic ,
rozrusznik chodzi a silnik nie odpala. Przy kolejnej probie silnik zaczął zaskakiwać, i w pewnym momencie zapalił, z wydechu wydobyła sie kłęba białego dymu. Zauważyłem też po wyłączeniu silnika ze paliwo się cofa do filtra w tych przezroczystych przewodach. Czym to moze być spowodowane ? :mrgreen:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Chmura dymu to skutek tego ze długo kreciłeś i nie zapalał. Moze wydac sie to dziwne co powiem ale nie zdziwiłbym sie gdyby wszystko było ok a to tylko taki foch auta juz pare razy takie cos widziałem i nie było zadnej usterki, ale do sprawdzenia własnie filter i cały układ paliwowy, bo jesli słaba jest juz pompa wtryskowa to lekkie zapowietrzenie układu bedzie powodowało takie cyrki. <ok>
Wymieniłem dzisiaj filtr paliwa , ale dalej jest to samo. Zalałem nowy filter ropą wkreciłem go, troche pokreciłem rozrusznikiem i odpalił. Chciałem go odpowietrzyć , odkręciłem tą srubke co jest u góry filtra i paliwo odrazu sie cofneło :?: i silnik zgasł <osohozi> może coś zle zrobiłem prz wymianie tego filtra , sam już nie wiem :oops:
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80