[ALL] Polerka Felg.
ja swoje mialem zdrowo porysowane, podrapane ranty i to co w co opona wchodzi tak jak u Ciebie, ale nie pi*****lem sie z tym i wziąłem szlifierke:) tyle ze mi nie bylo szkoda feg bo wygladaly rczej mizernie i komple kosztowal 200zł, ostatnio kolega mi dawal 800 za kpl:),
http://img228.imageshack.us/my.php?imag ... 121pu4.jpg
da sie to ladnie zrobic, ale w TWOIch nie polerowalbym wnetrza tylko sam rant
pozdro!!
http://img228.imageshack.us/my.php?imag ... 121pu4.jpg
da sie to ladnie zrobic, ale w TWOIch nie polerowalbym wnetrza tylko sam rant
pozdro!!
Siema
Mam pytanie, brat w a4 ma takie felgi, czy da się ten typ stopu aluminium wypolerować na połysk?
Felgi coś takiego jak poniżej, proszę o pomoc.
http://allegro.pl/item396104526_felga_a ... _inne.html
Mam pytanie, brat w a4 ma takie felgi, czy da się ten typ stopu aluminium wypolerować na połysk?
Felgi coś takiego jak poniżej, proszę o pomoc.
http://allegro.pl/item396104526_felga_a ... _inne.html
Hmmmm, myślałem o polerce felg ale zastanawia mnie kilka rzeczy.
1) Na jednej feldze mam przytarcie o krawężnik i nie wiem czy to by też zeszło.
2) Czy da się wypolerować dziury na śruby i jak ?
3) Dekielki chyba wypadałoby wychromować ale napis OZ chyba zniknie. A może całe felgi wychromować ale to już chyba będzie przesada,
4) Na feldze w jednym miejscu jest taka zaślepka/ozdóbka na której jest napis OZ na czerwonym tle, nie wiem czy to też wypolerować. Pewnie jak wypoleruje to napis OZ też zniknie. Ewentualnie ciekawe jak to ściągnąć.
1) Na jednej feldze mam przytarcie o krawężnik i nie wiem czy to by też zeszło.
2) Czy da się wypolerować dziury na śruby i jak ?
3) Dekielki chyba wypadałoby wychromować ale napis OZ chyba zniknie. A może całe felgi wychromować ale to już chyba będzie przesada,
4) Na feldze w jednym miejscu jest taka zaślepka/ozdóbka na której jest napis OZ na czerwonym tle, nie wiem czy to też wypolerować. Pewnie jak wypoleruje to napis OZ też zniknie. Ewentualnie ciekawe jak to ściągnąć.
OGr
1.Tak, to tez by zeszlo.
2.tak, da sie. Robi sie to tak samo jak reszte.
3.Ja bym zostawil dekielki jakie sa bo bedzie na nich napis OZ ladny a sa takie błyszczace wiec by bylo bez lipy.
4. Do polerowania ja bym to sciagnal bo sie zniszczy, to jest taka gumowa naklejka i troche trzeba pokombinowac i ja podwadzic i odkleic, ja bym tego miejsca nie polerowal tylko po polerce przykleił logo OZ spowrotem.
1.Tak, to tez by zeszlo.
2.tak, da sie. Robi sie to tak samo jak reszte.
3.Ja bym zostawil dekielki jakie sa bo bedzie na nich napis OZ ladny a sa takie błyszczace wiec by bylo bez lipy.
4. Do polerowania ja bym to sciagnal bo sie zniszczy, to jest taka gumowa naklejka i troche trzeba pokombinowac i ja podwadzic i odkleic, ja bym tego miejsca nie polerowal tylko po polerce przykleił logo OZ spowrotem.
no niestety nie drogi OGrze bo pozniej musisz ta powierzchnie wypiaskowana wygladzic co jest baaaaaaaaardzo meczacym zajeciem, zregoly na felgach ta powierzchnia jest mniej porowata niz po takim tradycyjnym piaskowaniu wiec jest latwiej a wiele rantow wogole nie ma takiej struktury wiec tylko bys sobie wiecej roboty narobil.
-
- Forum Audi 80
dla niezorientowanych powierzchnie lakierowane mozna zedrzec w podobny sposob jak piaskowaniem tylko nazywa sie to szkielkowanie i slyszalem tez o orzeszkowaniu ( smieszne ale to prawdziwe fakty). Uzyskuje sie dzieki temu powierzchnie gladsza od piaskowania wiec pozniej jest mniej pracy z polerowaniem
do tych co pisza powyzej powiem krotko WPOLEROWAC DA SIE KAZDE ALUMINIUM tylko roznic sie moze to tym ze sa rozne sklady tych stopow wiec felga moze sie bardziej lub mniej "swiecic".
Druga sprawa to DOBRA PASTA POLERSKA. Tempo i automaxy zostawcie sobie do polerowania ale lakieru ( choc nie probowalem jeszcze tempo do aluminium... moze kiedys jak sie bede nudzil to ja wyprobuje)
do tych co pisza powyzej powiem krotko WPOLEROWAC DA SIE KAZDE ALUMINIUM tylko roznic sie moze to tym ze sa rozne sklady tych stopow wiec felga moze sie bardziej lub mniej "swiecic".
Druga sprawa to DOBRA PASTA POLERSKA. Tempo i automaxy zostawcie sobie do polerowania ale lakieru ( choc nie probowalem jeszcze tempo do aluminium... moze kiedys jak sie bede nudzil to ja wyprobuje)