[80 B4 1.9TDI 1Z] Jaka prędkość maksymalna?
[80 B4 1.9TDI 1Z] Jaka prędkość maksymalna?
WITAM
Od pewnego czasu czytam posty na forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie.
Posiadam B4 AVANT takie jak w temacie. Na forum niektórzy chwala sie ze ich AUDI z takim silnikiem jak u mnie, mieli oni na liczniku 180 km/h i co dziwniejsze mieli jeszcze spory zapas mocy tyle ze brakowało im drogi.
Natomiast moj egzemplarz ma w papierach 175 i tyle poleci wiecej nie da rady pytałem sie w kilku miejscach czemu tak jest? To panowie brali sie zaraz za turbine wymienili mi zawor od turbiny i przestawili kompa, a audik jedzie ile jechał tyle, ze stał sie mniej dynamiczny.
wiem ze silniki takie sa montowane w Passatach B4 i w ksiazce od nich do tego silnika sa dwie rózne skrzynie biegów z jadna max to 175 a z nastepna 199km/h
czy jest mozliwe ze w audi tez sa skrzynie które nie pozwalaja na szybsza jazde?
Dodam ze silnik i turbo jest ok bez wyciekow , płyny i filtry wszystkie sa powymieniane na nowe, nie mam problemu z odpalaniem w mrozy ( chyba ze akumulator postoi na mrozie pare dni) nie kopci, spalanie w trasie ok 4.8 l/100km przy 140km/h.
czy ktos wie cos na ten temat ?
Od pewnego czasu czytam posty na forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie.
Posiadam B4 AVANT takie jak w temacie. Na forum niektórzy chwala sie ze ich AUDI z takim silnikiem jak u mnie, mieli oni na liczniku 180 km/h i co dziwniejsze mieli jeszcze spory zapas mocy tyle ze brakowało im drogi.
Natomiast moj egzemplarz ma w papierach 175 i tyle poleci wiecej nie da rady pytałem sie w kilku miejscach czemu tak jest? To panowie brali sie zaraz za turbine wymienili mi zawor od turbiny i przestawili kompa, a audik jedzie ile jechał tyle, ze stał sie mniej dynamiczny.
wiem ze silniki takie sa montowane w Passatach B4 i w ksiazce od nich do tego silnika sa dwie rózne skrzynie biegów z jadna max to 175 a z nastepna 199km/h
czy jest mozliwe ze w audi tez sa skrzynie które nie pozwalaja na szybsza jazde?
Dodam ze silnik i turbo jest ok bez wyciekow , płyny i filtry wszystkie sa powymieniane na nowe, nie mam problemu z odpalaniem w mrozy ( chyba ze akumulator postoi na mrozie pare dni) nie kopci, spalanie w trasie ok 4.8 l/100km przy 140km/h.
czy ktos wie cos na ten temat ?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2007, 22:19 przez rafi_79, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam maja AUDI teraz jedzie 195 km/h przyczyną był pęknięty wąż od interculera , przed sprawdzeniem kręciłem 170-175 km/h . Fakt że trzeba trochę bujać aby osiągnąć tyle ale jest to zadowalające . Natomiast takie butowanie nie jest zdrowe , ale raz na jakiś czas powinno się przegonić . Polecam olej maxlive VALLVOLINE 10W40. Pozdrawiam
Ja z 207km/h fabrycznych mialm na budziku prawie.240km/h !! :shock:
Kupilem GPS'a i ten zweryfikowal wszystko... z malej gorki 224km/h a na plaskim 215km/h.
I te wyniki sa dla mnie bardziej realne od tych "chorych: 240 :evil:
Ludziska !! !! !! Badzcie realistami !! Przestanci pisac o 90KM motorach krecacych po 200km/h (baaa malo tego... jeszcze sie rozpedzajacych), bo nikt inteligenty w takie historie nie uwierzy
Kupilem GPS'a i ten zweryfikowal wszystko... z malej gorki 224km/h a na plaskim 215km/h.
Ludziska !! !! !! Badzcie realistami !! Przestanci pisac o 90KM motorach krecacych po 200km/h (baaa malo tego... jeszcze sie rozpedzajacych), bo nikt inteligenty w takie historie nie uwierzy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wystarczy założyć nieco mniejsze oponki niż orginalnie. Ja w poprzednim autku (Golf II 1,6 D 56 Km) miałem za małe opony i jak lekko mu pociągłem to miałem 165 km/h :lol: W Realu może było 130 km/h.AVANT pisze:Ja z 207km/h fabrycznych mialm na budziku prawie.240km/h !! :shock:
Witam nie wiem czy prędkościomierz okłamuje ale tak jest faktycznie przed znależeniem usterki na dolocie ic kręcił tylko 3700 na obrotomierzu teraz 4300-4600, objaw był taki że auto jechało do pewnego momentu i pod pedałem luz , jeżeli czerkaj wiesz na czym polega doładowanie to nie ma problemu w moim aucie tak było . Nie twierdze że jest to bolid ale tyle było na budziku. Pozdrawiam
powiem tak kazdy silnik poleci i wykreci inaczej zalezy jak byl eksploatowany wczesniej . ja w swoim avanciku na auto stradzie A4 ostatnio na kolach 16 calowych i szerokich na 9 cali z opona 215/40/16 wykrecilem 195 km/h zas na seryjnych 15 z oponami takim jak fabryka zaleca i wypuszczela b4 wykrecilem 205 km/h ale bujalem ja do tej predkosci z 5 km i to nie jest bajka a jak ktos nie wierzy to zapraszam i udowodnie pozdro :)