Są jakieś rodzaje tego blosa?No i jaki zamontować do NG?
Tylko nie mówcie że już bylo.Oczekuje konkretnej odpowiedzi.
[90 q NG]blos one more time
Blosa są 2 rodzaje legalny i taki którego nie zauważają na przeglądzie. Pierwszy ma jakąś elektronikę, która steruje na bieżąco składem mieszanki zapewne coś na zasadzie instalacji II generacji, ale te sprawują się średnio i nie są polecane, druga wersja to klasyka bez zbędnej elektroniki, czyli prosty i sprawdzony gaźnik gazowy. Tego jak zamontować blosa dowiesz się już od tych, którzy mają go w swoim aucie. Wiem że był na forum opis jak założyć blosa do ABK, ale czy był taki opisik dla NG to nie wiem.
No mi chodzi o tego bez elektroniki.Tylko nie wiem jakiego efektu sie spodziewać po wydaniu 300 plnów.Jak to bedzie chodzić i w ogóle.
Jeśli chodzi o zwykły mikser (czy jak to sie tam nazywa ta zwężka na przepustnicach) to jaka powinna być jego średnica do NG bo cosik mnie sie wydaje że u mnie to jest troche za mała.
Jeśli chodzi o zwykły mikser (czy jak to sie tam nazywa ta zwężka na przepustnicach) to jaka powinna być jego średnica do NG bo cosik mnie sie wydaje że u mnie to jest troche za mała.
- kamilus107
- Forum Audi 80
nowy200, kilka osób ma u siebie blosa w NG i chwaliło sobie jego działanie, obroty nie falowały, auto odzyskało dynamikę, silnik zdecydowanie łatwiej wchodził na obroty, ale nie należy traktować blosa jako lek na strzały w kolektor bo blos ich nie eliminuje, tylko ogranicza ryzyko ich wystąpienia, tu masz link odnośnie montażu blosa w NG:
viewtopic.php?t=6701
W przypadku tego silnika jedyną rozsądną instalacją jest III generacja (wtrysk ciągły), ale ceny i brak warsztatów, które ją założą powodują, że jeżeli gaz w NG to tylko na blosie.
viewtopic.php?t=6701
W przypadku tego silnika jedyną rozsądną instalacją jest III generacja (wtrysk ciągły), ale ceny i brak warsztatów, które ją założą powodują, że jeżeli gaz w NG to tylko na blosie.
-
- Forum Audi 80
Re: [90 q NG]blos one more time
[quote="nowy200"]Są jakieś rodzaje tego blosa?No i jaki zamontować do NG?
no własnie zamontowałeś juz duze problemy były czy jeszcze nie ja chce zamontować tez u siebie i wdzieczny bede za jakies rady pozdro
no własnie zamontowałeś juz duze problemy były czy jeszcze nie ja chce zamontować tez u siebie i wdzieczny bede za jakies rady pozdro