Witam mam problem pewnego dnia rano odpaliłem auto silnik dziwnie pracował w pewnym momencie usłyszałem dziwny dźwięk więc zgasiłem silnik okazało sie ze wywaliło cały olej z silnika przez filtr oleju konkretnie wydmuchało uszczelke z pod filtra oleju pierwsza diagnoza padła na filtr oleju więc został on wymieniony niestety po wymianie filtra na nowy sytuacja powtórzyła się nie wiem co moze być tego powodem mze ktoś miał podobną sytuacje albo wie czym moze być to spowodowane
Proszę o poprawne tytułowanie wątków.
[80 B3 2.0 3A]Wyrzuca olej z pod filtra
-
- Forum Audi 80
[80 B3 2.0 3A]Wyrzuca olej z pod filtra
Ostatnio zmieniony 18 lip 2008, 21:45 przez ptasior1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Prawdopodobnie za wysokie ciśnienie w układzie.
Jeśli do tej pory było ok to całkiem możliwe że filtr oleju trafił się bublowaty. Natomiast jak powtórzy się to na następnym fitrze to nie pozostaje nic innego jak dobrać się do zaworu regulacji ciśnienia oleju. Niestety czasami lubi się zacinać.
Pozdrawiam
Jeśli do tej pory było ok to całkiem możliwe że filtr oleju trafił się bublowaty. Natomiast jak powtórzy się to na następnym fitrze to nie pozostaje nic innego jak dobrać się do zaworu regulacji ciśnienia oleju. Niestety czasami lubi się zacinać.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80