tak wiec nabylemm owe fedry i juz czekaja w domku , ale moje audi nie wime jak inne ma superowe zawieszenie , ani to twarde ani miekkie , no ale jest troche wysokie
czy jak zaloze te sprezyny -40 to bardzo sie zmieni charakterystyka pracy zawieszenia? bedzie twardsze czy jak ? ja w poprzednim aucie mialem betony i juz nie chce takich
[b4]charakterystyka sprezyn gt cupline
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
To zalezy od tego jak wykonana jest sprzeyna i z jakiego materiału, bo sa sprezyny obnizajace, ale nie zmieniajace twardosci (co jest porazka - wyglada to jak jazda przy pełnym obciazeniu) a generalnie GT Coupline bedzie nizszy i twardszy ale przy -40 betonu napewno nie bedzie (chociaz to pojecie wzgledne - dla mnie beton to -80mm przy max twardym precie) <ok>
o GT Cupline nie moge powiedzieć złego słowa, jest twardo ale mimo wszystko zawieszenie w jakimś tam stopniu pracuje i da się jechać bez bólu. W ostatni weekend zrobiłem troszkę ponad 1000km na takim zawiasiku i większych przygód nie było, a wcale nie jechałem jak emeryt :mrgreen: trzeba tylko troszkę kręcić kierownica i szukać "drogi na drodze" a tu foto:
taK obnizylem wlasnie auto , wsadzilem te ct cupline -45 ponoc i tak
tyl widac ze poszedl na dol , ale przod hmm po 1 mierzeniu wyszlo 2 cm roznicy sie pojedzie moze sie ustawi cos...
inna sprawa to
przy silniku jest tabliczka znamionowa taka mala a na niej pisze ABE a nie ABC co to znaczy ABE ? bo na forum nie ma oznaczenia silnika z takim czyms
i gdzie znajde VIN i czy ktos bedzie umial go rozszyfrowac ?
tyl widac ze poszedl na dol , ale przod hmm po 1 mierzeniu wyszlo 2 cm roznicy sie pojedzie moze sie ustawi cos...
inna sprawa to
przy silniku jest tabliczka znamionowa taka mala a na niej pisze ABE a nie ABC co to znaczy ABE ? bo na forum nie ma oznaczenia silnika z takim czyms
i gdzie znajde VIN i czy ktos bedzie umial go rozszyfrowac ?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nr vin masz choćby w karcie pojazdu badz dowodzie rejstracyjnym to tak jak by Ci sie nie chciało szukać w aucie A jak chcesz poszukac go w aucie to z tyłu w bagazniku koło koła zapasowego jest papieowa wlepka, z rocznikiem, skrzynia, kolorem, rodzajem silnka i paroma innymi danymi i miedzy innymi z nr vin. <ok> A co do oznaczen nr Vin uzyj szukajki było na forum a jak nie znajdziesz to google i wszystko jasnebey pisze:i gdzie znajde VIN i czy ktos bedzie umial go rozszyfrowac ?