[B4 1Z] Rezanie Dodatkowego Podswietlania Na Podsufitce.
-
- Forum Audi 80
dzisiaj porezałem i u siebie, z tym że dostałem wiązkę od c4 na 4 rączki !!!
narazie zamontowałem 3 lampki jak w standardzie ale zamierzam dokupić kolejne 2 szt lampek tylnych i dać je na przód tak aby wszystkie 4 zapalały się przy otwieraniu drzwi po krańcowym... W wszystkie 3 narazie dałem diody które kupiłem w sklepie a następnie lekko zmodernizowałem, a mianowicie obróciłem kąt świecenia diody tak aby centralnie waliła na szkiełko lampki
narazie zamontowałem 3 lampki jak w standardzie ale zamierzam dokupić kolejne 2 szt lampek tylnych i dać je na przód tak aby wszystkie 4 zapalały się przy otwieraniu drzwi po krańcowym... W wszystkie 3 narazie dałem diody które kupiłem w sklepie a następnie lekko zmodernizowałem, a mianowicie obróciłem kąt świecenia diody tak aby centralnie waliła na szkiełko lampki
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W ori nie. Tżeba rezać.hudy pisze:a to podświetlanie jak dokładnie działa?? wiem że można każdą lampke włączyc przełącznikiem ale czy zaświecają się wszytkie lampki po otwarciu drzwi oraz czy załączą sie wszytkie lampki w rączkach gdy włącze lampke w podsufitce??
Co do diod to najlepiej nadają się do tego superflux'y 5mm i nic nie trzeba w nich rezać
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
panowie mam jeszcze pytanie dotyczace samych lampek w tych raczkach.udało mi sie dostac te rączki po dośc atrakcyjnej cenie jednak jeśli chodzi o tylne raczki to mam dwie które sa na prawą strone a nie mam żadnej na lewo.niech ktoś mi powie czy jest bardzo duża różnica w kącie świecenia raczek prawych a lewych?? mam zamiar zamontować te dwie prawe raczki jednak zastanawiam sie jak to będzie świecić??
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
hudy, Mozna to przerobić - tak jak przerabiałem ja bo tez miałem dwie prawe, obcnasz fragmet palstiku tego co trzyma lampke odwracasz, wyjmuesz szkło wraz z blaszka i odwracasz w odpowiednia strone (tam gdzie chcesz aby padało swiatło) w innym wypadku bedzie zapierdzielać Ci po suficie a nie wewnatrz auta i bedzie lipa <ok>
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Solskier czyli wystarczy poprostu przestawić szkiełko do góry nogami i wszytko powinno byc ok?? aha i jeszcze jedno dwie tylne lampki mam z guzikiem na 3 pozycje takie same jak główne światełko w suficie (włącz/wyłącz/włącz po otwarci drzwi) a ta raczka od strony pasażera z przodu ma tylko dwie pozycje (włącz/wyłącz) czemu wszystkie na maja takich samych pozycji przełącznika??
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Z tymi włacznikami to masz ok, poprostu tak jest i basta, jak otwierasz dzwi to zapala Ci sie głowna sufitowa i dwie tylne, pasazera jest tylko do właczania przez osobe towarzyszącom A co do obrócenia lampki to sama przekładaka szkiełka nie wystarczy trzeba przełozyc cały plastik tak aby włacznik tez był po odpowiedniej stronie a w tym celu bedzie trzeba go porezac - pociac nieco, i jesli to nie starczy to trzeba wyrezac wieksza dziure w zmocnieniu dachu bo kostka bedzie skierowana w inna storne, moze jak bedzie mi sie chciało to rozbiore swoje i zrobie foty, wtedy zobaczysz jak powinno byc to zrezane <ok>