Witam!
Jestem nowy na forum.
Mam następujący problem: Po załączeniu stacyjki nie włącza się pompka paliwa. Pompka jest sprawna, przekaźnik również. Po zmostkowaniu pinu BS do masy przekaźnik włącza się i pompka paliwa pracuje normalnie więc do tego momentu wszystko jest sprawne. Problem w tym że nie mogę ustalić co podaje masę na pin BS. Nie ma tego na żadnym schemacie na forum. Silnik z tego co wyczytałem silnik ma pojedyńczy wtrysk mono-motronic. Tylko gdzie jest sterownik tego ustrojstwa? W prawym słupku w nogach pasażera nic nie znalazłem. Co ciekawe zauważyłem że po odłączeniu silniczka krokowego i włączeniu zapłonu pompa paliwa uruchamia się normalnie a kiedy silniczek podepnę pompka nie uruchamia się i nie można odpalić. Układ zapłonowy sprawdziłem bo przy okazji nie było też iskry. Okazało się że przewód zasilający cewkę nie miał przejścia, sam moduł ten w słupku nóg kierowcy jest sprawny. Pomóżcie proszę jakiś schemat bo na tych dostępnych nigdzie nie ma części do której dochodzi przewód włączający przekaźnik.
Z góry wam dziękuje i przepraszam jeżeli coś pomieszałem ale to mój pierwszy post.