Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3] Nie załącza przekaźnika pompki paliwa.

ODPOWIEDZ
kosci26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3] Nie załącza przekaźnika pompki paliwa.

Post autor: kosci26 » 19 lip 2008, 19:21

Witam!
Jestem nowy na forum.
Mam następujący problem: Po załączeniu stacyjki nie włącza się pompka paliwa. Pompka jest sprawna, przekaźnik również. Po zmostkowaniu pinu BS do masy przekaźnik włącza się i pompka paliwa pracuje normalnie więc do tego momentu wszystko jest sprawne. Problem w tym że nie mogę ustalić co podaje masę na pin BS. Nie ma tego na żadnym schemacie na forum. Silnik z tego co wyczytałem silnik ma pojedyńczy wtrysk mono-motronic. Tylko gdzie jest sterownik tego ustrojstwa? W prawym słupku w nogach pasażera nic nie znalazłem. Co ciekawe zauważyłem że po odłączeniu silniczka krokowego i włączeniu zapłonu pompa paliwa uruchamia się normalnie a kiedy silniczek podepnę pompka nie uruchamia się i nie można odpalić. Układ zapłonowy sprawdziłem bo przy okazji nie było też iskry. Okazało się że przewód zasilający cewkę nie miał przejścia, sam moduł ten w słupku nóg kierowcy jest sprawny. Pomóżcie proszę jakiś schemat bo na tych dostępnych nigdzie nie ma części do której dochodzi przewód włączający przekaźnik.
Z góry wam dziękuje i przepraszam jeżeli coś pomieszałem ale to mój pierwszy post.

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 20 lip 2008, 09:10

W ogóle na schematach nie mogę znaleźć silnika z takim oznaczeniem czyli SE.Na schemacie mono motronica-pompa jest zasilana z przekaźnika,na cewkę wchodzi stały plus po stacyjce a masa na drugą końcówkę cewki jest podawana z pinu 12 jednostki sterującej(komputer)

kosci26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kosci26 » 20 lip 2008, 09:50

No właśnie doszedłem do tego że podanie masy załącza przekaźnik ale nie mogłem zlokalizować dokąd biegnie kabel. Gdzie znajduje się owa jednostka sterująca bo nie mogłem jej nigdzie zlokalizować?

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 20 lip 2008, 16:50

Ponieważ nadal nie podałeś oznaczenia silnika trudno na 100%trafić.Zdemontuj schowek przed fotelem pasażera i czarną osłonę,będzie albo przy nadkolu(w tej okolicy),albo za rurami nawiewu koło wentylatora

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl