[90 B3 PS] Wymiana żaróweczek przycisków
Sorry, że lekkiego kotleta odświeżę ale innym też to się przyda a temat nie do końca wyjaśniony ja sam miałem kiedyś z tym problem, na rezaczach znaleźć tego nie mogłem więc musiałem sam dojść co i jak otóż ten sterownik od ogrzewania foteli trzeba cały wyciągnąć wypiąć go z kostki potem trzeba go rozebrać przez zdjęcie tej czarnej plastikowej obudowy wypychając ją od tyłu od strony pinów zarazem lekko podważając i wtedy już będzie dojście do lutów i żaróweczki potem wystarczy ją wylutować, wyciągnąć i zamontować nową , poskładać i gotowe
Mam pytanie odnośnie żaróweczek - jaka ma być moc np w przycisku na górze a jaka na dole. Z tego co widzę to ori są powkładane 2W, 1.2W, 0.8W tylko nie wiem gdzie co ma być. Czy to ma jakieś znaczenie?
Poza tym nie wiem co się stało że nie mam podświetlenia ani licznika ani przy regulacji nawiewu ani nie świeci mi radio (Audi beta), podświetlone są tylko przyciski (te w których nie są spalone żaróweczki)
Proszę o pomoc!
Poza tym nie wiem co się stało że nie mam podświetlenia ani licznika ani przy regulacji nawiewu ani nie świeci mi radio (Audi beta), podświetlone są tylko przyciski (te w których nie są spalone żaróweczki)
Proszę o pomoc!
Żaróweczki możesz wstawic jakie chcesz, im mocniejsza tym mocniej będzie świecic <ok> A z podświetleniem to sprawdź najpierw bezpiecznik nie pamiętam który (5A chyba), jak nie pomoże musisz rozkrecic zegary i polutowac ścieżkę, będziesz wiedział która to <ok> A poza tym wydaje mi sie ze z tym podświetleniem to <bylo>
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jest identycznie jak z regulacja wysokosci swiatel...Ralf pisze:Sorry, że lekkiego kotleta odświeżę ale innym też to się przyda a temat nie do końca wyjaśniony ja sam miałem kiedyś z tym problem, na rezaczach znaleźć tego nie mogłem więc musiałem sam dojść co i jak otóż ten sterownik od ogrzewania foteli trzeba cały wyciągnąć wypiąć go z kostki potem trzeba go rozebrać przez zdjęcie tej czarnej plastikowej obudowy wypychając ją od tyłu od strony pinów zarazem lekko podważając i wtedy już będzie dojście do lutów i żaróweczki potem wystarczy ją wylutować, wyciągnąć i zamontować nową , poskładać i gotowe
Czytamy posty Panowie...
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tomek1982 pisze:żaróweczki napewno nie mniejsze jak 1.2 wata bo bedąslabo swiecily jak dostac sie do zaroweczki w przycisku do regulacji swiatel ztego co widzialem u mnie jest lutowana i nie wiem jak sie dostac do niej czy musze rwac delikatnie ten czerweony plastik
czytaj temat od poczatku kolegoWysłany: 2008-06-25, 21:16
--------------------------------------------------------------------------------
Proszę:
http://www.centrum.audi80...=fileinfo&id=58
jak żaróweczkę z oprawki wyjąć to chyba już będziesz wiedział
po włożeniu do regulacji nawiewów żaróweczek 1,2W stwierdziłem, że są one troche zasłabe i w tym miejscu wartoby zamontować nieco mocniejsze np. 2W
mam też pytanie: czy tak to powinno być, że po włączeniu zapłonu na przycisku od awaryjnych świeci mi się oprócz tego znaczka u góry również ten czerwony kwadrat poniżej gdy awaryjne nie są włączone? po włączeniu awaryjnych zaczyna on migać.
na koniec bilans zysków i strat:
wszystko teraz świeci, ale przy zamykaniu ostatniego przycisku (tego od ogrzewania tylnej szyby) dałem plamę niechcący uszkodziłem (przy wciskaniu rozprysła się) taką małą kwadratową czerwoną płytkę znajdująca się na przedniej ściance przycisku za znaczkiem podgrzewania tylnej szyby odpowiadająca za barwienie tego znaczka na czerwono) ...i teraz przycisk świeci mi się na ...biało zamiast na czerwono teraz zastanawiam się czym możnaby zastąpić takie coś :roll:
nie ukrywam najbardziej jestem dumny z wymiany zaróweczki w przycisku regulacji wysokości świateł, co raczej proste to nie było :shock:
po włożeniu do regulacji nawiewów żaróweczek 1,2W stwierdziłem, że są one troche zasłabe i w tym miejscu wartoby zamontować nieco mocniejsze np. 2W
mam też pytanie: czy tak to powinno być, że po włączeniu zapłonu na przycisku od awaryjnych świeci mi się oprócz tego znaczka u góry również ten czerwony kwadrat poniżej gdy awaryjne nie są włączone? po włączeniu awaryjnych zaczyna on migać.
na koniec bilans zysków i strat:
wszystko teraz świeci, ale przy zamykaniu ostatniego przycisku (tego od ogrzewania tylnej szyby) dałem plamę niechcący uszkodziłem (przy wciskaniu rozprysła się) taką małą kwadratową czerwoną płytkę znajdująca się na przedniej ściance przycisku za znaczkiem podgrzewania tylnej szyby odpowiadająca za barwienie tego znaczka na czerwono) ...i teraz przycisk świeci mi się na ...biało zamiast na czerwono teraz zastanawiam się czym możnaby zastąpić takie coś :roll: