Cześć Wam. Za kilka dni odbieram nową 80-nę 2.8 quattro i zastanawiam się jakie buty mu założyć. Czy mają to być jakieś dobre opony dla samochodów osobowych 4x4, czy zwykłe dobre opony do dwunapędowego auta?
Pozdrawiam,
Paweł
[B4 2.8 quattro] Jakie opony?? Zwykłe do osob. czy może 4x4?
Szkoda kasy na opony pod 4x4 lepiej kupić do quattro normalne od osobówki <ok>Pawog2 pisze:to, że jednakowe to jest rzecz oczywista dla mnie biorąc doświadczenie z Jeep'a, ale wiem po prostu też, że są do osobówek typu Subaru itp. opony specjalnie do 4x4. Dlatego też się nad tym zastanawiałem.
W jezdzie normalnej nie odczuje się różnicy miedzy oponami od 4x4 a od osobówki.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2008, 17:13 przez AvantMan, łącznie zmieniany 1 raz.
takie auta jak subaru są autami o przeznaczeniu bardziej sportowym i nie należy zapominać, że ich potencjał jest zdecydowanie większy, wykrzesanie z nich 300 KM do jazdy na co dzień oczywiście nie jest najmniejszym problemem, w A80 z AAH masz "zaledwie 174 KM, jest sens wydawać kasę na opony, do auta które z zasady ma być rodzinną limuzyną z mocniejszym silnikiem??Pawog2 pisze:ale wiem po prostu też, że są do osobówek typu Subaru itp. opony specjalnie do 4x4.
witam nie polecam opon 225/45/17 wlasnie stracilem 500 zl (michelin pilot sport) w 4 miesiace nie wiem czy to odosobniony przypadek ale ocieraja od srodka czyba o taki wachacz co idzie do gory niby jest troche luzu jak stoi ale podczas jazdy widocznie gdzies tam ociera nie wiem czy przy ostrych przegieciach na zakretach czy przy dobiciach ale nie zycze ci tego co mi pozdrawiam
[ Dodano: 2009-03-30, 13:03 ]
poprawka przepraszam jesli wprowadzilem kogos w blad przyczyna tego bylo ze posypaly mi sie tulej na tylnym wachaczu a to sie zbieglo z wymiana opon i myslalem ze o to chodzilo ale zalozylem zimówki i to samo pojechalem na stacje diagnostyczna i powiedzial ze sa do wymiany tuleje na wachaczu i przez to tanie je od srodka
[ Dodano: 2009-03-30, 13:03 ]
poprawka przepraszam jesli wprowadzilem kogos w blad przyczyna tego bylo ze posypaly mi sie tulej na tylnym wachaczu a to sie zbieglo z wymiana opon i myslalem ze o to chodzilo ale zalozylem zimówki i to samo pojechalem na stacje diagnostyczna i powiedzial ze sa do wymiany tuleje na wachaczu i przez to tanie je od srodka