Witam i pytam o to czy w moim audi dam rade sam wymienic ta uszczelke poniewaz jest tam tyle kabelkow i przewodow i boje sie o to czy da sie wyjac ten dekiel bez wiekszego problemu. Poza tym widzalem ze tam trzeba odkręać odme i wiele rzeczy i nie chcialbym czegos popsuc wiec jesli mozecie to piszcie jak poszlo albo napiszcie o jakich haczykach ktore tam sa. Czekam na odpowiedzi, dzieki i pozdrawiam
P.S.
Przyznaje sie ze nic nie szukalem w naszej szukajce ale niestety musze przyznac to ze znalezienie tam czegos co mnie interesowalo graniczy z cudem. Hmm nie wiem jak szukac ;/
[80 B4 ABK 93'] - wymiana uszczelki pod deklem zaworow
siemka wiekszych problemow nie bedziesz mial dosc latwa robotka odkrecasz silniczek krokowy, odme czrny grzybek mozna na spokojnie zdjac, bodajze linke od gazu zdemontowac ale nie jestem pewny bym musial widziec . moj sposob jest taki bierzesz aparat i robisz zdjecia jak wiesz ze bedziesz mial problem spowrotem to skrecic
[ Dodano: 2008-07-25, 16:11 ]
aa zapomnialem odkrecasz przewod wtryskiwacza rozruchowego plus przewody paliwowe z listwy wtryskiwaczow jak mi sie cos przypomni to dopisze szkoda ze nie iwem jak fotki wstawiac
[ Dodano: 2008-07-25, 16:11 ]
aa zapomnialem odkrecasz przewod wtryskiwacza rozruchowego plus przewody paliwowe z listwy wtryskiwaczow jak mi sie cos przypomni to dopisze szkoda ze nie iwem jak fotki wstawiac
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
uszczelka tylko i wyłącznie gumowa jednolita. Nawet jak się nie znasz to i tak nic nie pomylisz przy skręcaniu ważne żeby nic Ci nie zostało na koniec! Przewody paliwowe trzeba rozkręcić na dwa klucze 19/17 duży i 17/14 mały (metoda dwa klucze do siebie jak nożyce), linkę od gazu też lepiej rozpiąć, grzybka od odmy wyciągasz do góry, odkręcasz krokowca, wypinasz elektrykę od krokowca i czujnika temp wtrysku, 8 śrubek od pokrywy i już.
Hmm jak to pięknie wyglada hmm ale zobaczymy jak pojdzie w realu ale nic dzieki koledzy za te suuper info.
Czuje sie teraz raźniej, pozdro
[ Dodano: 2008-07-29, 18:59 ]
No to pojechalem do serwisu Audi w Czestochowie i zakupilem ostatnia i w ogole jedyna uszczelke pod dekiel a niebawem bedzie weekend to sie zabawie i dam znac jak poszlo
Czuje sie teraz raźniej, pozdro
[ Dodano: 2008-07-29, 18:59 ]
No to pojechalem do serwisu Audi w Czestochowie i zakupilem ostatnia i w ogole jedyna uszczelke pod dekiel a niebawem bedzie weekend to sie zabawie i dam znac jak poszlo