Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B3] Moja Basieńka!

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
maras_1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi 80 B3] Moja Basieńka!

Post autor: maras_1987 » 26 lip 2008, 13:17

Witam sredecznie!

Nie dalej jak miesiąc temu stałem się nowym forumowiczem. W dziale powitań pisałem, iż poszukuje właśnie Audi 80 i wszyscy życzyli mi szczęścia w poszukiwaniu tej jedynej :mrgreen: . No więc UDAŁO SIĘ! Krótka piłka letniego wieczoru 14.07.2008 ze strony znajomego w stylu "Wiesz jutro jade do Berlina sprowadzić coś na handel, jak chcesz zabierz się z nami to może coś dla siebie znajdziesz". Nie zastanawiając się długo przekręciłem numer do szefa, iż jutro do pracy nie dotre i jazda. Godzina 05.30 następnego dnia i wyjazd po wymarzone autko ;-) Nigdy nie przepuszczałem, że będzie tak trudno! Blisko 6 godzin szukania i nic. Aż tu wkońcu, kiedy zrezygnowani opuszczaliśmy plac kątem oka wyłowiłem właśnie ją :mrgreen: Okazało się, że mimo nie małego przebiegu (280 000) stan jest całkiem nienaganny. Samochód był na bierząco serwisowany, a co najważniejsze bezwypadkowy ;-) Fakt, troche porysowany lakier ale to nie jest przecież najważniejsze. Trochę poświęconego czasu chęci i pieniędzy i będzie pięknie!

Silnik 1.8, 90 koników, codla mnie najważniejsze nie zatruty gazem ;-) .
Wyposażenie, właśnie takie jakie chciałem: prawie żadne :mrgreen: , jedynie wspomaganie kierownicy i ręczny dach hehe.

Na niskich obrotachpracuje trochę nierówno, łzawi trochę uszczelka pod głowicą i delikatnie pluje olejem na filtr powietrza, czyli typowe drobnostki które szybko postaram się zażegnać!

W planach wymiana kabli, świec, kopułki, filtrów, oleju, no i może rozrządu (to napewno nie tak szybko, bo trochę wyczyściłem budżet ;-) )

A oto i fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec mam jeszcze dwie gorące prośby. Ponieważ jak widać na zdjęciach tureccy handlarze wyciągają z samochodu wszystko, co się da! W skutek czego nie mam ani dywaników, ani radia (aż cud, że nie przecięli bezczelnie kabli nożem, tylko zostawili kostki :mrgreen: ). I tu nasuwają sie moje skromne zapytania do Was, drodzyforumowicze. Czy ktoś z Was posiada może jakieś niepotrzebne radio, lub dywaniki, obojętnie jakie, lub właśnie kupił lepsze audio, a stare leży, lub chce sprzedać za niewielkącnenę? Jesli tak, to prosiłbym o info jeśli to możliewe, czy to na PW, czy GG

Serdeczne podziękowaniatym ,którzy wytrwali do samego końca i przyejmnej pracy przy swoich ślicznotkach :mrgreen:

Pozdrawiam <urodziny> szczęsliwy posiadacz Audi alians BASIENKA <urodziny>

Awatar użytkownika
krystek56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krystek56 » 26 lip 2008, 13:26

Ja niestety nic nie mam:) Ale cieszę się jak widzę coraz więcej forumowiczów:) Fajna furka, tylko szkod, że 90KM:(

noorbi

Post autor: noorbi » 26 lip 2008, 14:08

maras_1987, fajnie że zdecydowałeś sie na audi :mrgreen:
Troche musisz ją dopieścić i będzie cud laleczka ;-) Powodzenia.

Awatar użytkownika
joker9-89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joker9-89 » 26 lip 2008, 14:23

Zgadzam sie z kolega noorbi ;-) troszke ja dopiescic i bedzie pieknie ;-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 26 lip 2008, 14:51

dokładnie troszkę pracy poświęcisz wymienisz mieszek i uszczelki pod głowicą i klawiaturą zaworów bo widać że też troszkę leci i będziesz śmigał aż miło przebiegiem się nie przejmuj to prawie jak na do tarciu :-D także powodzenia w dalszej eksploatacji <ok>

Awatar użytkownika
maras_1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maras_1987 » 26 lip 2008, 16:21

goldi j51 pisze:wymienisz mieszek i uszczelki pod głowicą i klawiaturą zaworów bo widać że też troszkę leci i będziesz śmigał aż miło przebiegiem się nie przejmuj to prawie jak na do tarciu :-D <ok>
Oj fakt! Te rzeczy to prirytet hehe.

Awatar użytkownika
wolly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolly » 26 lip 2008, 16:50

no jak koledzy wyzej troche pracy i bedzie cudenko latać az miło <ok>

Awatar użytkownika
MEDIK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MEDIK » 26 lip 2008, 18:57

fajna Audiczka , tylko troche pracy bedziesz musial przy niej wykonać , i bedzie śliczna , pozdrawiam <ok>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl