Witam sredecznie!
Nie dalej jak miesiąc temu stałem się nowym forumowiczem. W dziale powitań pisałem, iż poszukuje właśnie Audi 80 i wszyscy życzyli mi szczęścia w poszukiwaniu tej jedynej :mrgreen: . No więc UDAŁO SIĘ! Krótka piłka letniego wieczoru 14.07.2008 ze strony znajomego w stylu "Wiesz jutro jade do Berlina sprowadzić coś na handel, jak chcesz zabierz się z nami to może coś dla siebie znajdziesz". Nie zastanawiając się długo przekręciłem numer do szefa, iż jutro do pracy nie dotre i jazda. Godzina 05.30 następnego dnia i wyjazd po wymarzone autko Nigdy nie przepuszczałem, że będzie tak trudno! Blisko 6 godzin szukania i nic. Aż tu wkońcu, kiedy zrezygnowani opuszczaliśmy plac kątem oka wyłowiłem właśnie ją :mrgreen: Okazało się, że mimo nie małego przebiegu (280 000) stan jest całkiem nienaganny. Samochód był na bierząco serwisowany, a co najważniejsze bezwypadkowy Fakt, troche porysowany lakier ale to nie jest przecież najważniejsze. Trochę poświęconego czasu chęci i pieniędzy i będzie pięknie!
Silnik 1.8, 90 koników, codla mnie najważniejsze nie zatruty gazem .
Wyposażenie, właśnie takie jakie chciałem: prawie żadne :mrgreen: , jedynie wspomaganie kierownicy i ręczny dach hehe.
Na niskich obrotachpracuje trochę nierówno, łzawi trochę uszczelka pod głowicą i delikatnie pluje olejem na filtr powietrza, czyli typowe drobnostki które szybko postaram się zażegnać!
W planach wymiana kabli, świec, kopułki, filtrów, oleju, no i może rozrządu (to napewno nie tak szybko, bo trochę wyczyściłem budżet )
A oto i fotki:
Na koniec mam jeszcze dwie gorące prośby. Ponieważ jak widać na zdjęciach tureccy handlarze wyciągają z samochodu wszystko, co się da! W skutek czego nie mam ani dywaników, ani radia (aż cud, że nie przecięli bezczelnie kabli nożem, tylko zostawili kostki :mrgreen: ). I tu nasuwają sie moje skromne zapytania do Was, drodzyforumowicze. Czy ktoś z Was posiada może jakieś niepotrzebne radio, lub dywaniki, obojętnie jakie, lub właśnie kupił lepsze audio, a stare leży, lub chce sprzedać za niewielkącnenę? Jesli tak, to prosiłbym o info jeśli to możliewe, czy to na PW, czy GG
Serdeczne podziękowaniatym ,którzy wytrwali do samego końca i przyejmnej pracy przy swoich ślicznotkach :mrgreen:
Pozdrawiam <urodziny> szczęsliwy posiadacz Audi alians BASIENKA <urodziny>
[Audi 80 B3] Moja Basieńka!
- maras_1987
- Forum Audi 80
- maras_1987
- Forum Audi 80