Radio słabo odbiera.
radioodtwarzacz......
Jako że troche konserwatywny przy oryginalnym wyposażeniu smosi jestem, pogodziłem się z tym, że antena/dipol wtopiona w przednią szybę działa dobrze w czasie jazdy na stację... ale czemu przy dostarajaniu długości pasma, przeskakuje co dwie dziesiate czyli np. po 107,3 następny zakres to 107,5 ( dla UKF). :roll: :?:
Pozdr. Adam.
Pozdr. Adam.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:04 przez Omen, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja nie mam anteny w tylnej szybie mialem na dachu balel byl dorobiony od tej z szyby antene kupilem nowa dachowa z wbudowanym wzmacniaczem zamontowalem wszystko jak nalezy kable ciagnalem przez podsufitke od strony pasazera az do radia sony xplode i nadal slysze zakłócenia nie jest to tak jak ma byc rds czasem znika szum szum i jeszcze raz szum;/ co to moze byc przyczyna dzieki za wszelkie rady
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:05 przez Veter, łącznie zmieniany 1 raz.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
ja tez miaiem w tylnej szybie i nie da sie z tym jezdzic ciagle gubi fale dzis zalozylem normalna wysuwana w blotniku dziura ale trudno teraz gra ladnie i nie gubi fali polecam ja za swoja zaplacilem 13zl
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:06 przez bieniek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam antene w błotniku po lewej stronie i śmigało na panasonicu jakims na mp3, na pioneer'ku deh-1800r, a teraz zmieniłem na clariona drx7375r i też mam odbiór nienaganny tylko jakby ktoś miał tą taką elektryczna antenke ze spalonym silniczkiem, albo wogóle połamaną i spaloną to chetnie ją przygarnę :mrgreen:
Witam,
Mam audi b4 i antene w tylnej szybie.
Nie jest przypadkiem tak ze wzmacnicz w tylnym slupku trzeba zasilic?
Zdaje mi sie ze jest to bialy przewod w oryginalenej kostce od fabrycznego radia.
Mam Pioneera DEH 3130R, podlaczylem ten przewod pod bialo-niebieski z Pioneera (antena out ) i slychac roznice w odbiorze.
Dodatkowo po wylaczeniu stacyjki i otwarciu drzwi kierowcy przy wlaczonym radiu rozlega sie brzeczyk taki jak przy wlaczonych swiatlach.
Fakt ze do tej pory radio poza miastem kiepsko mi odbieralo ale rzadko go slucham wiec uwagi nie przykladalem,
Czy ktos moze to potwierdzic,
PS. Chcialbym jeszcze podpiac radio tak zeby wlaczalo i wylaczalo sie z zaplonem (obecnie mam zmostkowane przewody czewony i zolty z niebiesko- czerwonym z AUDI +12V)
Czy istnieje wtedy mozliwosc uruchomienia radia bez kluczyka (albo po krotkim zalczeniu zaplonu), wiem ze w nowszych autach jest pozycja w stacyjce ACC i w nich jest to mozliwe.
Mam audi b4 i antene w tylnej szybie.
Nie jest przypadkiem tak ze wzmacnicz w tylnym slupku trzeba zasilic?
Zdaje mi sie ze jest to bialy przewod w oryginalenej kostce od fabrycznego radia.
Mam Pioneera DEH 3130R, podlaczylem ten przewod pod bialo-niebieski z Pioneera (antena out ) i slychac roznice w odbiorze.
Dodatkowo po wylaczeniu stacyjki i otwarciu drzwi kierowcy przy wlaczonym radiu rozlega sie brzeczyk taki jak przy wlaczonych swiatlach.
Fakt ze do tej pory radio poza miastem kiepsko mi odbieralo ale rzadko go slucham wiec uwagi nie przykladalem,
Czy ktos moze to potwierdzic,
PS. Chcialbym jeszcze podpiac radio tak zeby wlaczalo i wylaczalo sie z zaplonem (obecnie mam zmostkowane przewody czewony i zolty z niebiesko- czerwonym z AUDI +12V)
Czy istnieje wtedy mozliwosc uruchomienia radia bez kluczyka (albo po krotkim zalczeniu zaplonu), wiem ze w nowszych autach jest pozycja w stacyjce ACC i w nich jest to mozliwe.
ten przewód biało niebieski z radia to przewód zdalnego sterowania, możesz nim sterować np wzmacniaczem lub jeśli byś miał to elektryczną antenę zewnętrzna (choć
do anteny to wydaje mi sie ze jest kabel koloru niebieskiego z radia...)
ten brzęczyk... nie jestem pewien ale być może jest tak zaprogramowany, podobnie jak światła, gdy zostawisz wysuniętą elektrycznie antenę, ten będzie Cię informował, ale to tylko takie moje wytłumaczenie :idea:
Jeśli kupiłeś radio powinieneś mieć instrukcję i schematy tam wszystko na pewno jest ładnie opisane, poszukaj też w innych postach
do anteny to wydaje mi sie ze jest kabel koloru niebieskiego z radia...)
ten brzęczyk... nie jestem pewien ale być może jest tak zaprogramowany, podobnie jak światła, gdy zostawisz wysuniętą elektrycznie antenę, ten będzie Cię informował, ale to tylko takie moje wytłumaczenie :idea:
radio z zapłonem owszem wyłączy Ci się ale nie spotkałem się żeby radio samo sie włączyło po przekręceniu kluczyka :mrgreen:pablo2 pisze:Chciałbym jeszcze podpiac radio tak zeby wlączalo i wyłączało sie
z zapłonem
to teraz nie wiem jak Kolega chce mieć podłaczone... czy z użyciem zapłonu czy bez niego :?: tak istnieje taka możliwość, aby radio grało bez przekręconego zapłonu.pablo2 pisze:Czy istnieje wtedy mozliwosc uruchomienia radia bez kluczyka
Jeśli kupiłeś radio powinieneś mieć instrukcję i schematy tam wszystko na pewno jest ładnie opisane, poszukaj też w innych postach
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Więc tak,
jeśli chcesz mieć możliwość włączania radia bez zapłonu to zostaw zasilanie zmostkowane, a jeśli chcesz mieć możliwość włączania radia po przekręceniu stacyjki musisz podpiąć żółty przewód pod stacyjkę /gruby czarny przewód/.
Jeśli chodzi o brzęczyk przy włączonym radiu i otwartych drzwiach to jest t o standardowa opcja /było tak np w seryjnych Gammach - miały one też regulację siły podświetlenia z deski rozdzielczej/.
Mam nadzieję że pomogłem choć trochę, a jeśli nie to pytaj - spróbuję doradzić.
jeśli chcesz mieć możliwość włączania radia bez zapłonu to zostaw zasilanie zmostkowane, a jeśli chcesz mieć możliwość włączania radia po przekręceniu stacyjki musisz podpiąć żółty przewód pod stacyjkę /gruby czarny przewód/.
Jeśli chodzi o brzęczyk przy włączonym radiu i otwartych drzwiach to jest t o standardowa opcja /było tak np w seryjnych Gammach - miały one też regulację siły podświetlenia z deski rozdzielczej/.
Mam nadzieję że pomogłem choć trochę, a jeśli nie to pytaj - spróbuję doradzić.
a tak a propo podepnę się okazją, ja u siebie mam podłączone radio w ten sposób,że włączam je bez zapłonu, jednak gdy zapalam samochód przy włączonym odtwarzaczu to ten na moment kręcenia rozrusznika wyłącza się po czym sam ponownie sie włącza. co jest nie tak?? wolałbym żeby radio raz włączone nie wyłączało się przy rozruchu...