[80 All]Gumy usztywniające zawieszenie
[80 All]Gumy usztywniające zawieszenie
Witam serdecznie!
Właśnie zamontowałem gumy usztywniające zawieszenie do mojej 80-tki, auto jest wyraźniej stabilne i trochę twardsze. Na razie zamontowałem po 2 szt na amortyzator.
Pytam czy macie jakieś doświadczenia z takimi gumami, czy czujecie poprawę komfortu prowadzenia? Ile można założyć takich gum na sprężynę? Wydaje mi się że 3szt bez problemu wejdą, bez większych strat na komforcie...?
Pozdrawiam!
Proszę zapoznać się z regulaminem i poprawnie nazywać wątki :evil:
Właśnie zamontowałem gumy usztywniające zawieszenie do mojej 80-tki, auto jest wyraźniej stabilne i trochę twardsze. Na razie zamontowałem po 2 szt na amortyzator.
Pytam czy macie jakieś doświadczenia z takimi gumami, czy czujecie poprawę komfortu prowadzenia? Ile można założyć takich gum na sprężynę? Wydaje mi się że 3szt bez problemu wejdą, bez większych strat na komforcie...?
Pozdrawiam!
Proszę zapoznać się z regulaminem i poprawnie nazywać wątki :evil:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 06:24 przez swiety82, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Pomimo tego że mam niecałe 20 lat Jestem tego samego zdania co koledzy, ponieważ mogłem obciąć ori sprężyny wsadzić 3 gumy i jeździć jak na sportowym zawiasie... ale pomyślałem zajęło mi to 4 min i wywnioskowałem że te gumy mają nieco inne przeznaczenie one mają bronić przed dobijaniem auta... ale z 2 strony po co wsadzać gumy jako najtańszy zamiennik sportowego zawieszenia, więc odłożyłem 150 zł kupiłem Sportowe spręzyny i teraz czas jeszcze 600 zł na amorki, Powiem jedno Audi to nie fiat nie róbcie popeliny. A pisze to z pełną świadomością bo miałem Punto wcześniej tam popelina jak najbardziej tutaj jak zrobisz Andzi popelinę to sie na bank zemści na Tobie One mają Duszę;]
-
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Daruj sobie pomysły z gumami i innymi "wynalazkami".
Sprężyna ma pracować cała.Klamry i gumy to poraszka i tyle do tego może być niebespieczna.Jak wymieniasz coś w zawiasie to tylko na nowe.
Jak słysze o takich pomysłach to mi się podnosi,nie dość że sprężyna wypracowana,zużyta to jeszcze trzeba w nią coś wcisnąć
A potem ze 3 dachy i fura do kasacji bo się niunia w zakręcie nie zmieściła.
Sprężyna ma pracować cała.Klamry i gumy to poraszka i tyle do tego może być niebespieczna.Jak wymieniasz coś w zawiasie to tylko na nowe.
Jak słysze o takich pomysłach to mi się podnosi,nie dość że sprężyna wypracowana,zużyta to jeszcze trzeba w nią coś wcisnąć
A potem ze 3 dachy i fura do kasacji bo się niunia w zakręcie nie zmieściła.
-
- Forum Audi 80
(Odgrzewam kotlecika) A wsadzenie tych gumek na tył ma sens? czy lepiej kupić nowe spręzyny, nie sportowe oczywiście, np. od avanta bo chyba są troszkę twardsze niż te do sedana?
Kilka osób się załaduje+jakieś zakupy i kicha tył siada na glebie praktycznie i jeszcze jazda po naszych super drogach to masakra się robi.
Kilka osób się załaduje+jakieś zakupy i kicha tył siada na glebie praktycznie i jeszcze jazda po naszych super drogach to masakra się robi.