[B3 1.6D] Tłumik sportowy ??
[B3 1.6D] Tłumik sportowy ??
Witam! Mam pytanie do tłumika. Mam diesla 1.6 zrobiłem już przelot z nierdzewnej rury i chce wstawic tłumik sportowy ?? Czy poprawią mi się osiągi a co najważniejsze czy zmieni się jakoś dzwięk. Tłumik jaki mam zamiar zakupic to tzw."Mugen" bez silencera czyli wkładki...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Efekt będzie taki że audiczka będzie chodziła jak ursus Jak dla mnie diesel i sportowy wydech to rzeczy które nie powinny występować w jednym aucie. Takie moje zdanie. Ale brawo za rury z nierdzewki <ok> święty spokój z wymianą. Mnie też chodzi po głowie zrobienie całego wydechu z nierdzewki :mrgreen:
Witam przemyślałem ten tłumik i doszedłem do wniosku ze zamontuje orginalny wydech audi z nierdzewki. Wujek ma i na tym tylnim tłumiku jeździ już chyba 6 lat, wiec i ja zrobie coś takiego...
Ostatnio zmieniony 30 lip 2008, 17:59 przez Olszak, łącznie zmieniany 2 razy.
polowa z was nie jezdzila zwyklasem na takim zestawie a wypowiadacie jakbyscie byli znawcami
co do tlumika ostatniego zgodze sie nie bedzie pasowal do AUDI ale jesli chodzi o jakikolwiek sportowy tlumik do zwyklasa zawsze bedzie on glosny
szkoda ze zrobiles przelot na zwykla srednice na srednicy taka jak mialy TD daloby to ci troche koni
to moj golf jeszcze z silnikiem 1.6D taki mial dzwiek na przelocie z TD oraz na seryjnym tlumiku w ktorym byly dwie koncowki cos ala GTI 8-)
co do tlumika ostatniego zgodze sie nie bedzie pasowal do AUDI ale jesli chodzi o jakikolwiek sportowy tlumik do zwyklasa zawsze bedzie on glosny
szkoda ze zrobiles przelot na zwykla srednice na srednicy taka jak mialy TD daloby to ci troche koni
to moj golf jeszcze z silnikiem 1.6D taki mial dzwiek na przelocie z TD oraz na seryjnym tlumiku w ktorym byly dwie koncowki cos ala GTI 8-)
jeżeli chodzi o dzwięk to prawdopodobnie mało co byś usłyszał zmiany bo to stary diesel mocy nic nie da, nie wierz w bajki że jak dasz pełen przelot i jakiś mugen to bedziesz miał kilka koni więcej bo to g... prawda( mówię o dieslu), co do tego pomysłu żeby dać org tłumik to nic lepszego nie znajdziesz bo te tłumiki trzymają lata. Robię przy tłumikach i mogę o tym akurat bardzo dużo powiedzieć, niektóre org tłumiki trzymają nawet koło 18 lat, samo za siebie mówi. Nawet jak dasz nierdzewkę to nie wytrzyma tyle chyba że kwasowa nierdzewka ale wierz mi że to nie jest tani wydatek a po drugie musisz mieć kogoś z dobrą gientarką itd żeby wyprofilował te rury pod dane auto. Więc nie ma to jak oryginał.
A więc mam ten końcowy tłumik z nierdzewki i chciałbym do tego jakąś końcówkę. I jak patrze na te wszystkie B3 to najcześciej widze takie końcówki
lub
I tu zapytanie która będzie ładniejsza ?? Ja bym tą chyba podgiętą do góry wybrał...
Kod: Zaznacz cały
http://moto.allegro.pl/item414359264_super_koncowka_dtm_135x75_od_ss.html
Kod: Zaznacz cały
http://moto.allegro.pl/item422153431_koncowka_tlumika_szeroka_prosta_wm_sport.html#photo
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: