[80 B4]immobilizer
[80 B4]immobilizer
mam wielki problem z immobilizerem.po prostu nie widzi kluczykow.byłem w 3 serwisach bosha i powiedzieli mi ze oni nic z tym nie moga zrobić.naprawde nie wiem juz co mam robić???szkoda że zlodzieje nie rekłamują się w necie bo dla nich ominięcie tego problemu to tylko 30 sekund.a może ktoś zna jakiegoś??czekam na odpowiedzi
Złodziei nie znam i nie ma zamiaru poznawać.Może spróbować zastosować procedurę wgrywania kluczyków,jaką się stosuje np.po wymianie baterii-często pomaga.Można też po podłączeniu do kompa przez złącze diagnostyczne ustawić immo nieaktywne(ostateczność)-pewnie tą metodę stosują panowie przez ciebie wspomniani(lub podmieniają komputer na swój z nieaktywnym immo)
fachowiec mówił ze immo jest połączony z komputerem i nie jest łatwo go wyzucic bo jest on montowany fabrycznie.zamówił moduł który wpina sie w kostke zamiast immobilizera ale nie daje gwarancji na to.może zadziała.a jak to nie poskutkuje to będę zmuszony kupić drugi komputer,immobilizer i stacyjke.koszt wszystkiego to ok 1200zl.Porażka