[B4 ABT 90 koni]strasznie puka prawa stona i trzepie kierown
zanim cokolwiek zostanie wymienione w zawieszeniu polecam odkręcić tarczę i SOLIDNIE wyczyścić piastę, tak na extra, tarczę w miejscu przylegania do piasty również. Ta robota nic nie kosztuję, a uwieżcie mi, może zdziałać wiele. Taka jest przypadłość tego cholernego wynalazku Hansa, który postanowił osadzać tarczę na piaście tylko przy pomocy szpilek od kół. I przy każdym zdjęciu koła problem murowany. Dla mnie to wielki minus tych aut, o dziwo wcale nie zlikwidowany w poźniejszych modelach
Nie chcę zakładać nowego tematu więc się zapytam w tym... Po wymianie amorów mam stuki w obu stronach-głuche-jakby plastik..., myślę że to łączenia amortyzatorów z kielichami od strony zewnętrznej.
Czy możecie powiedzieć jak to u was wygląda? Co jest pod śrubą która trzyma amortyzator w kielichu, ale od góry-widoczne pod maską? U mnie wygląda to tak:
Od dołu-odbój/poduszka/nakrętka na poduszkę i...
Od góry-talerzyk/nakrętka trzymająca amortyzator.
Pomiędzy talerzykiem a kielichem jest jakiś centymetr luzu i myślę że on powoduje stuki na wybojach, nie mam żadnej książki serwisowej i nie wiem jak to ma wyglądać w oryginale, proszę o pomoc!
Czy możecie powiedzieć jak to u was wygląda? Co jest pod śrubą która trzyma amortyzator w kielichu, ale od góry-widoczne pod maską? U mnie wygląda to tak:
Od dołu-odbój/poduszka/nakrętka na poduszkę i...
Od góry-talerzyk/nakrętka trzymająca amortyzator.
Pomiędzy talerzykiem a kielichem jest jakiś centymetr luzu i myślę że on powoduje stuki na wybojach, nie mam żadnej książki serwisowej i nie wiem jak to ma wyglądać w oryginale, proszę o pomoc!
Odwrotnie poduszki nie wsadziłeś ?? http://moto.allegro.pl/item408507971_au ... zenie.html tu masz fote złożonego amora.
Pożycz od kolegi u którego nic nie telepie jedną tarczę i spróbuj sypnąć te 120/godz.Albo kup w sklepie najtańszą "mikodę" za 38 złociszy i się przekonasz.Bo jeśli nie było nic robione z tej prawej strony a bicie właśnie stąd odczuwasz,możliwym jest że wpadłeś w kałużę na gorącej tarczy i ją po prostu wyryfiło.Idż po najmniejszych kosztach.