[80 B4 all] Reflektory przednie
[80 B4 all] Reflektory przednie
Witam,
mam takie pytanie przerabiał ktoś kiedyś temat "angel eyes" w B4?? Jak to wygląda, a prtzede wszystkim czy poprawia widoczność w nocy, bo często jeżdżę w nocy a moje światła pomimo tego że są dobrze ustawione jakoś tak niemrawo świecą. Jak by ktoś mógł się wypowiedzieć na ten temat.
Pozdrawiam
mam takie pytanie przerabiał ktoś kiedyś temat "angel eyes" w B4?? Jak to wygląda, a prtzede wszystkim czy poprawia widoczność w nocy, bo często jeżdżę w nocy a moje światła pomimo tego że są dobrze ustawione jakoś tak niemrawo świecą. Jak by ktoś mógł się wypowiedzieć na ten temat.
Pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
podobno te wszystki lampy sprzedawane na allegro bo chyba o takich jest mowa są słabej jakości i może i fajnie wyglądają (chodź nie wszystkim się podobają) to słabo świecą.lepiej świeca orginalne lampy lub szukaj orginalnych soczewek bo napewno jepiej świecą niż te wszytkie dziwactwa z allegro...orginalne soczewy są drogie ale niekiedy można trafić na świetna okazje...druga sprawa to jak źle ci świecą reflektory to spróbuj je wyczyścić od środka.ja swoje czyściłem bo byłe strasznie zasyfione i naprawe różnica w świeceniu jest ogromna...
co do angel eyes moge sie wypowiedzieć na przykładzie golfa mojego kumpla i świecą fatalnie...ma zamiar dokupic teraz do tego xenony to może bedzie lepiej swieciło...
co do angel eyes moge sie wypowiedzieć na przykładzie golfa mojego kumpla i świecą fatalnie...ma zamiar dokupic teraz do tego xenony to może bedzie lepiej swieciło...
Bo nie napisałem,też wtedy wkładam ksenony gdybym zmieniał na te lampy, a dokładnie chodzi o te z allegro tzn, gościu tez wystawia na allegro bo znalazłem go w inny sposób(ale to nie o tym mowa). Niby atesty posiada itd ale wiadomo co to są za atesty. A znowu jak z 90 dam soczewki( bo chyba takie masz na myśli) to znowu trzeba inny zderzak bp też trzeba kierunki wrzucić itd., dobrze mówię czy się mylę?
A co do tych moich to szkła i lustra są OK.
Może jakiś pomysł jak mogę poprawić te światła??
[ Dodano: 2008-08-03, 20:46 ]
I jeszcze jedno mógł by mi ktoś powiedzieć na czym polega różnica w reflektorach homologacja typu E i H która jest lepsza??
A co do tych moich to szkła i lustra są OK.
Może jakiś pomysł jak mogę poprawić te światła??
[ Dodano: 2008-08-03, 20:46 ]
I jeszcze jedno mógł by mi ktoś powiedzieć na czym polega różnica w reflektorach homologacja typu E i H która jest lepsza??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chodzi mi o takie: http://moto.allegro.pl/item400468194_au ... ektor.html
nie musisz nic zmieniać a napewno sa lepsze od tych z allegro no i lepiej się prezentują...ten gość akurat ma drogo bo widziałem na allegro takie za 600zł za obie jednak były na allegro może z 30 minut :mrgreen: co do lamp to zobacz w dziale warsztat było coś tam o polepszaniu swiecenia swiateł.kilku osoba pomogła ta przeróbka...
nie musisz nic zmieniać a napewno sa lepsze od tych z allegro no i lepiej się prezentują...ten gość akurat ma drogo bo widziałem na allegro takie za 600zł za obie jednak były na allegro może z 30 minut :mrgreen: co do lamp to zobacz w dziale warsztat było coś tam o polepszaniu swiecenia swiateł.kilku osoba pomogła ta przeróbka...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kolego a czy to napewno chodzi o homologacje?? bo z tego co sie orjętuje to litera E oznacza znak homologacji i przy tej literze w kółku powinna byc cyfra oznaczająca kraj homologacji reflektora... a litera H oznacza że reflektor przeznaczony jest dożarówek halogenowych.ja znam tylko takie znaczenie tych dwuch liter...mody86 pisze:I jeszcze jedno mógł by mi ktoś powiedzieć na czym polega różnica w reflektorach homologacja typu E i H która jest lepsza??
Kurde dzisiaj widziałem audi z takimi lampami( z cabrio) i migacz był w zderzaku a tam z boku była pozycyjna, moje pytanie jest takie czy ten gość miał coś przerobione czy tam jest normalnie pozycyjna w tych kloszach a migacz gdzie indziej??
Miał dokładnie takie lampy http://moto.allegro.pl/item400468194_au ... ektor.html
Miał dokładnie takie lampy http://moto.allegro.pl/item400468194_au ... ektor.html