[B4 2.0 ABK]Problemy z układem chłodzenia i równa pracą
[B4 2.0 ABK]Problemy z układem chłodzenia i równa pracą
WITAM! Przejrzałem mnóstwo tematów i nie moge znalez podobnego przypadku, wiec napisze kilka problemów i jak kazdy może w miare wiedzy mi pomóc co juz z góry dziękuje.B4 2.0 ABK z klimatyzacją manualną i gaz sekwencja. Pytanie: Jaka przyczyna może byc to ze nie mam pierwszego biegu wiatraków tylko załancza sie drugi bieg i to w różnych temperaturach tak mi sie wydaje bo nie moge wskazac, bo niedział wskaznik co nastepnym jest problemem (niekiedy działa i przy 91-92 tez sie załancza 2-gi bieg gdzie powinnien byc pierwszy zdaża sie tez rzadko ze po zgaszeniu za kilka minut załancza sie 1 bieg do schłodzenia silnika na postoju) a wskaznik działa rzadko i jutro wymienie czujnik zobaczymy czy podziała czy nie. Jeżeli nie to co dalej?? Nastepne pytanie/problem: otwieram maske rano nacikam na rure od głowicy do chłodnicy płyn jest w niej i widac jak w zbiorniczku sie unosi lecz kiedy nieraz zgasze samochod ciepły to rura albo jest gorąca i jak by nic w niej nie było lub słychac jak by płyn z bąbelkami lub jest płyn tak jak by wypełniał cała rure(sprawdzałem tak gdy samochod załanczał sobie wentylatory). Tak samo nie wiem dlaczego ale nie raz chłodnica na górze jest gorąca a na dole juz mniej gorąca a niekiedy góra i dół są zimne a wentylator chodzi.Jutro sprawdze jeszcze błędy bo mam nastepny problem to dopisze go po sprawdzeniu komputera. Prosze o pomoc bo bardzo lubie ten samoch a kocham gdy nie sprawia problemów...
Ostatnio zmieniony 05 sie 2008, 11:28 przez Ra_bu, łącznie zmieniany 1 raz.