[80 B4 2.0 ABK]Nie równo chodzi na benzynie, a gaz ok
[80 B4 2.0 ABK]Nie równo chodzi na benzynie, a gaz ok
Witam otóż w mojej niuni cos zaczyna byc nie tak samochod na gazie chodzi idealnie obroty stałe nic nie faluje nie strzela przyspiesza równo nie szarpie, a z benzykną mam problem myślałem ze to wtryski sie zapiekają jak napisaliście wczesniej bo przy jezdzie na benzynie troszkę szarpała do tego dochodzi nierówna przeca na luzie obroty mi podskakują raz wiecej raz mniej. Nie wiem co jej dolega planuje podłączyc ją pod kompa tylko muszę sie zorientować gdzie (serwis odpada ) Rozmawiałem z kumplem mówił ze mogł poleciec czujnik położenia przepustnicy mozna to jakoś sprawdzić i czy ewentualnie jest jakas inna mozliwość ze cos innego mogło sie zchrzanić.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 21:59 przez nitro20, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Mialem kiedys B4 2.0 w gazie i tez czasem na benzynie szczegolnie na jalowym biegu i niskich obrotach tak do 2500obr/min troche szarpal.. Mechanik mi powiedzial ze jest to wynikiem tego ze pompa paliwowa jest rzadko uzywana bo przewaznie jezdzi sie na gazie (chyba ze masz bezposredni wtrysk gazu). Mozesz miec tez zapowietrzone przewody paliwowe. U mnie bylo tak ze mi przerywal i tak jezdzilem nie przejmowalem sie i tak po 2-3 miechach raz go odpalam i mi gasl po 10 sek. bez znaczenia czy gaz czy benzyna. Trzeba bylo zrestartowac jakis komputer czy cos.. I pozniej bylo ok. Tak na marginesie auto mialo oryginalne 130tkm przebiegu-super cacko bylo, ale sprzedalem bo mnie wkurzal ten gaz. Wystarczy kilka razy zatankujesz tam gdzie nie trzeba i problemy powstaja.. Pozdro!
Witam silnik ABK nie można skasować błędów przez sciągnięcia klemy, tylko silnik ABT tak można. więc te przekazniki czy tam sciąganie klemy nic nieda. Pompa czy na gazie czy na benzynie pracuje cały czas. Nie będe sie rozpisywał co odpowiada za pracę pompy.wie podepnij pod kompa bo przyczyn może być wiele . powodzenia