[All] Ile palą nasze autka ?
No dobrze, a jeśli chodzi o ABC lub AAH przy zachowaniu zasad ECO drivingu(co wcale nie wiąże się z zamulaniem na drodze)? Chodzi o przyspieszanie w zakresach obrotów przy których mamy największy moment obr., żeby w miarę szybko osiągnąć optymalną prędkość, a nie kręcić niepotrzebnie silnika. Ile palą te silniki? Patrząc po Waszych wypowiedziach można z nich uzyskać nie odmawiając sobie za wiele dobre spalanie, tak samo jak patrzę na ogłoszenia w alledrogo.pl
Coś na potwierdzenie proszę(kilka słów)
Pozdr.
Coś na potwierdzenie proszę(kilka słów)
Pozdr.
Moje AAH quattro w avancie na sekwencji wzieło 16 litrów gazu na trasie nad i z morza troche korkowania po mieście, a na trasie to już ostre butowanie praktycznie łykanie każdej napotkanej przeszkody więcej napiszę w późniejszym czasie bo narazie niebyło kiedy badać spalania a i jeszcze jedno dość często krótki dolot był w użyciu
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
catschmahr, no widze że przynajmniej tobie ZETOR pali w mieście tyle co mi bo juz myslałem ze mam coś z nim nie tak ale miasto miastu nie równe a korki w Warszawie czyszcza bak jak cholera nie ma opcji zeby moj spalil mi w miescie 6,5 obojetnie od stylu jazdy -- mi jak latam tylko po Warszawie tez 8 pali
na trasie w góry 1200km (w tym ok 400km po górach) w 5 osob + pełny kufer czyli zapakowana na maxa + solidne butowanie--- sapliła 6,3l na 100km
w poniedzialek czipuję swoją gadzine zobaczymy czy spalanie się zmieni
na trasie w góry 1200km (w tym ok 400km po górach) w 5 osob + pełny kufer czyli zapakowana na maxa + solidne butowanie--- sapliła 6,3l na 100km
w poniedzialek czipuję swoją gadzine zobaczymy czy spalanie się zmieni
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam.
A ja mam takie pytanko.
Pewnie większość słyszała o eco drivingu czyli puszczanie gazu itd itd.
Mając komp pokładowy sprawa jest prosta, w nowszych autkach puszczenie gazu powoduje absolutne odcięcie paliwka.
Czy taki Keihin (B3 1.8 NE) jest zdolny odciąć dopływ paliwa?
[ Dodano: 2008-08-11, 22:24 ]
Nikt nie wie?
[ Dodano: 2008-08-18, 21:37 ]
Pytanie nieaktualne.
Dziś odkrywając, że naklejka z kodami znajduje się za kołem, ujżałem piękny znaczek PM :mrgreen: Nie wiem jak ja patrzałem na silniku że mi wyszło NE
A ja mam takie pytanko.
Pewnie większość słyszała o eco drivingu czyli puszczanie gazu itd itd.
Mając komp pokładowy sprawa jest prosta, w nowszych autkach puszczenie gazu powoduje absolutne odcięcie paliwka.
Czy taki Keihin (B3 1.8 NE) jest zdolny odciąć dopływ paliwa?
[ Dodano: 2008-08-11, 22:24 ]
Nikt nie wie?
[ Dodano: 2008-08-18, 21:37 ]
Pytanie nieaktualne.
Dziś odkrywając, że naklejka z kodami znajduje się za kołem, ujżałem piękny znaczek PM :mrgreen: Nie wiem jak ja patrzałem na silniku że mi wyszło NE
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Moja slicznotka
Hmm moja Slicznotka z silnikiem 2,8 V6 i 174 koni bodajze. Pali mi 14l LPG na trasie, a na miescie nie sprawdzalem...ale nie jest tak zle, zawsze jakos kolo 340km przejade za 90zl oczywiscie bez hamowania sie
pozdrawiam
pozdrawiam