Witam serdecznie.
Mam problem z wycieraczkami przednimi a mianowicie zatrzymuję gdzie chcą no i czasówka czasami działa czasami nie.
Jeśli czasówka działa to wycieraczki na czasowym i tych szybszych biegach po wyłączeniu ich zatrzymują się normalnie ale gdy używam spryskiwacza to stają gdzie chcą no i na tej funkcji co się bierze dźwignie do dołu to tam też zatrzymują się jak tylko puszcze przełącznik.
Natomiast dziś zauważyłem że zaczeła szwankować czasówka no i wtedy to już te wycieraczki robią co chcą i zatrzymują się jak im się podoba.
Co z tym można zrobić , czy to silniczek szwankuje czy ?????????
Proszę o pomoc.
[80 B4] Problem z wycieraczkami przednimi
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
pewnie nad nogami kierowcy bedzie ten przekaźnik...krzychu19887 pisze:Cześć koledzy u mnie nie ma takiego numeru przekaźnika w skrzynce bezpieczników pod maską nie ma? A mam audi b4 93 r
ja panowie podepne sie pod temat.u mnie raz na jakiś czas pierwszy bieg strasznie warjuje.zamiast wycieraczka ruszać sie co kilka sekund to co jakiś czas przyspiesza jak na 3 biegu po czym po chwili wszytko jest ok.jak wycieraczki przyspieszają i chce wyłączyc 1 bieg to zatrzymuja sie w połowie szyby i musze włączyć 2 bieg by zjechały na dół.tak samo jest gdy naciskam pojedyńczy ruch wycieraczek.zatrzymuja sie w połowie szyby...to też może byc przyczyna przekaźnika??
Witam, w dniu dzisiejszym uporałem się właśnie z tym samym problemem, mianowicie za radą klubowiczów wymieniłem przekaźnik nr 229 w skrzynce bezpiecznikowej i wszystko jest OK. Przekaźnik zamówiłem w sklepie motoryzacyjnym podając fabryczny numer tj.191 955 531 przywieźli mi zamiennik za 14 zeta z oznaczeniem nr 19 i jest Bosko <ok>