[Wszystkie - żarówki flux]
[Wszystkie - żarówki flux]
Witam moi mili , montował już ktoś takie żarówki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=412416791
do swojego maleństwa, niby dają lepszy efekt - rozproszenie, jasność- , ale jak to w praktyce wygląda - ma ktoś foty?
Mam zamiar zamówić kilak sztuk i wmontować do bagażu i kokpitu.
Pochwalcie się jak macie bagaż oświetlony : :mrgreen:
do swojego maleństwa, niby dają lepszy efekt - rozproszenie, jasność- , ale jak to w praktyce wygląda - ma ktoś foty?
Mam zamiar zamówić kilak sztuk i wmontować do bagażu i kokpitu.
Pochwalcie się jak macie bagaż oświetlony : :mrgreen:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja nie mam żarówek a same diody s flux. Zmontowałem sobie z nich paneliki do podsufitki, lampki pod maską i dodatkowe w nogi z tyłu. Jestem z nich super zadowolony - malutki pobór prądu a światło białe i super jasne! jak będę miał chwilę to pstryknę jakieś foty i wrzucę link. Radził bym ci samemu się pobawić bo po pierwsze wychodzi taniej, po drugie te diody mają małe soczewki /3mm/ a możesz użyć 5mm, a po trzecie jaka to frajda jak się zrobi coś samemu <lol>
Wiem jaka frajda, bo każda minuta którą mogę spędzić przy autku daje mi wiele radości, czy to jej pucowanie, czy tam jakies skrobanie i naprawa. Zamówiłem już żarówki i wczoraj przyszły. Narazie w warunkach domowych efekt był -super zadowalający- teraz czekam aż przestanie lać, aby zamontować. Jak skończę to strzelę kilka fotek
Ja mam taką w podsufitce i swieci super na czerwono :mrgreen: postaram sie zrobic dzis fotke i wzucic a tak wogóle cos drogie mi sie wydają na allegro
Ostatnio zmieniony 17 sie 2008, 00:51 przez Metal, łącznie zmieniany 1 raz.
- killer0123
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
co do żarówek diodowych to po testach postojówek (białych 4 diodowych kupowanych na aukcj gości którego aukcja jest podana wyżej) mogę powiedzieć że nie wytrzymują długo w kwietniu je zakupiłem i juz jedna zaczęła migać!!
Wygladają bardzo dobrze, ale te zachwalanie na aukcjach to lipa, bo kończą się dużo szybciej!!!!
Wygladają bardzo dobrze, ale te zachwalanie na aukcjach to lipa, bo kończą się dużo szybciej!!!!
Ja miałem taką żarówkę diodową, niestety świeci ona podobnie do standardowej żarówki 10W (światło jest trochę innej, fajniejszej barwy).
Teraz zrobiłem sobie inaczej, kupiłem żarówki halogenowe 30W, trochę przerobiłem gniazdko, wmontowałem i w aucie zapadła jasność - polecam wszystkim. Trzeba umocować żarówkę tak, żeby nie dotykała nigdzie przewodów itp, bo jest trochę ciepła
To samo w lampkach przy uchwytach z przodu i tyłu i w bagażniku. Lampki oświetlające nogi pasażerów z przodu i tyłu zaopatrzyłem właśnie w takie żarówki, tutaj spełniają swoją funkcję w 100% i dają radę
Teraz zrobiłem sobie inaczej, kupiłem żarówki halogenowe 30W, trochę przerobiłem gniazdko, wmontowałem i w aucie zapadła jasność - polecam wszystkim. Trzeba umocować żarówkę tak, żeby nie dotykała nigdzie przewodów itp, bo jest trochę ciepła
To samo w lampkach przy uchwytach z przodu i tyłu i w bagażniku. Lampki oświetlające nogi pasażerów z przodu i tyłu zaopatrzyłem właśnie w takie żarówki, tutaj spełniają swoją funkcję w 100% i dają radę