[B3 80 PP]ubywa płyn chłodniczy
[B3 80 PP]ubywa płyn chłodniczy
dziwny objaw ubywa mi płynu chłodzącego ,temperatura jest nie równa ,a najciekawsze jest to,że z rurki gdzie sprawdza się poziom oleju wydobywa się para .co to może oznacza.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 10:20 przez stach57, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi to wygląda na przepalenie uszczelki pod głowicą i przedmuchy do skrzyni korbowej-stąd para dmuchająca z rurki bagnetu. Poziom płynu chłodniczego ubywa na skutek właśnie tej przepalonej uszczelki(luz pomiędzy głowicą a blokiem silnika).
Miałem kiedyś podobny przypadek, tyle że gorszy-z niewiadomych przyczyn pękło łączenie pomiędzy gniazdami zaworów, i powypalało mi uszczelniacze zaworów. Na 100 km brał 1l oleju i tyle samo płynu chłodniczego, a przedmuchy miał takie, że wprost wypluwał olej...brrrr
Radzę wybrać się do mechanika i jak najszybciej to zrobić, bo później to może być już tylko gorzej, im wcześniej to zrobisz, tym lepiej!
Napisz jak mocno dmucha z rurki, pewne dmuchanie jest dopuszczalne, może masz zatkaną odmę...
Miałem kiedyś podobny przypadek, tyle że gorszy-z niewiadomych przyczyn pękło łączenie pomiędzy gniazdami zaworów, i powypalało mi uszczelniacze zaworów. Na 100 km brał 1l oleju i tyle samo płynu chłodniczego, a przedmuchy miał takie, że wprost wypluwał olej...brrrr
Radzę wybrać się do mechanika i jak najszybciej to zrobić, bo później to może być już tylko gorzej, im wcześniej to zrobisz, tym lepiej!
Napisz jak mocno dmucha z rurki, pewne dmuchanie jest dopuszczalne, może masz zatkaną odmę...