[80 B4 2.0 ABT] duzo pali
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
[80 B4 2.0 ABT] duzo pali
witam klubowiczow zauwazylem ostatnio ze moja "lalunia" zbyt duzo pali!!!!!!przynajmniej tak mi sie wydaje
jezdząc po miescie raczej spokojnie wychodzi jakies 12.5 - 13.00 litra benzyny na setke :!: :!: :!: czy to normalne przy tej pojemnosci???? od razu mowie, ze nie mam inst. gazowej.
audisia jes swiezo po wymianie filtrow i plynow.
w czym problem???
jezdząc po miescie raczej spokojnie wychodzi jakies 12.5 - 13.00 litra benzyny na setke :!: :!: :!: czy to normalne przy tej pojemnosci???? od razu mowie, ze nie mam inst. gazowej.
audisia jes swiezo po wymianie filtrow i plynow.
w czym problem???
Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 23:07 przez rafi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brother_red
- Forum Audi 80
U mnie podobnie. W mieście na zimówkach 185/65/15 i średnio dynamicznej jeździe wyszło jakieś 11,5l a teraz od tygodnia ujeżdżam letnie Pirelli P6 195/65/15 który jedyną wadą według testów są opory toczenia (czyli zwiększone spalanie) w połączeniu z dynamiczną jazdą i widzę, że w 12 się chyba nie zmieszczę ... :mrgreen:
Moja w mieście na GAZIE pali ok. 10 - 11 litrów (przy normalnej jeżdzie tj. od 2000 - 3000 obrotów) na trasie schodzi do ok. 9,5 litra. Na zatankowanej do pełna butli (40 litrów) zrobiłem 450 km z 4 osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem.
Przeciętne spalanie w cyklu mieszanym wychodzi mi 10 litrów, wiem to dokładnie ponieważ zawsze tankuje gazu za 20 zł i przejeżdzam na tym 100 km.
Przeciętne spalanie w cyklu mieszanym wychodzi mi 10 litrów, wiem to dokładnie ponieważ zawsze tankuje gazu za 20 zł i przejeżdzam na tym 100 km.
Ciężko mi się zmieścic w tym zakresie obrotowym ... od 3000 akurat zaczyna silnik ciągnąć, jednakże takie obroty utrzymuje na zimnym silniku co jest naturalnie wskazane.mar27 pisze:Moja w mieście na GAZIE pali ok. 10 - 11 litrów (przy normalnej jeżdzie tj. od 2000 - 3000 obrotów) na trasie schodzi do ok. 9,5 litra.
Na trasie gdy trzymam się 3000rpm to pali 7,5l pendzyny, ale to było spalanie testowe - przeważnie jest troche wyższe :->
- Brother_red
- Forum Audi 80
Cyt.
W Twoim poście czegoś nie rozumiem :?: piszesz tak jak wyżej a, za moment że w cyklu mieszanym pali 10l gazu :?: Hmmm 2.0 ABT 10-11 l gazu w mieście :mrgreen: to albo masz ten gaz tak skręcony, że to auto nie jeździ albo stało się coś nieprawdopodobnego Twoje audi pali mniej gazu jak benzyny heheee :mrgreen: Cykl mieszany bym sie jeszcze zgodził zrobisz trasę, wpadniesz do miasta, później znowu trasa. Zużycie 10l gazu na bite 100km w mieście.... to cud :mrgreen: A tak wogóle niepotrzebnie wtrącasz w temat spalanie gazu :!: mowa tu tylko i wyłącznie o benzynie :!:mar27 pisze:Moja w mieście na GAZIE pali ok. 10 - 11 litrów.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
witam :mrgreen: ja dzis podstawiłem moją "lalunie" pod kompa - sprawdzili mi wszystkie czujniki i elektryke - i ???? na szczescie powiedzili ze wszystko jest wporzo!!!!z jednej strony to dobrze ale z drugiej pozostał temat spalania. okzuje sie ze ten silnik tyle pali - tzn. po miescie lyknie nawet i 11-13 l benzyny :shock: - to wszystko uzaleznione jest od stylu jazdy korków i ilosci km robionych po miescie.
hmmm no cóz musze chyba sie przyzwyczaic do "takiego" spalania. :!: :shock:
Wciąz borykam sie z mysla: gazować? nie gazować? na razie to wykluczam z powodóww finansowych, ale jesli sie kiedys zdecyduję to tylko BRC II gen. ok.1700 zł
hmmm no cóz musze chyba sie przyzwyczaic do "takiego" spalania. :!: :shock:
Wciąz borykam sie z mysla: gazować? nie gazować? na razie to wykluczam z powodóww finansowych, ale jesli sie kiedys zdecyduję to tylko BRC II gen. ok.1700 zł