Wzmacniacz - wybor + dobor tuby
Wzmacniacz - wybor + dobor tuby
Witam!
Przeszukałem już chyba wszystkie tematy związane z Tubami i wzmacniaczami lecz chcąc zobaczyć oferty na allegro które składacie po prostu już są przedawnione.Postanowiłem wiec założyć nowy temat. Chciałbym kupić Wzmacniacz z Tubą która by miała na naprawdę głęboki dobry bass. Pod taki zestaw:
Radio : Sony cdx - GT200 50x4
głośniki tył - Alpine SPE-69C2 210W
Co by się nadawało mniej więcej do około 400zł ?
Myślałem też o samej tubie ale to raczej nie miało by sensu chyba?
W radiu posiadam regulacje głośności SUB -/+
Przeszukałem już chyba wszystkie tematy związane z Tubami i wzmacniaczami lecz chcąc zobaczyć oferty na allegro które składacie po prostu już są przedawnione.Postanowiłem wiec założyć nowy temat. Chciałbym kupić Wzmacniacz z Tubą która by miała na naprawdę głęboki dobry bass. Pod taki zestaw:
Radio : Sony cdx - GT200 50x4
Co by się nadawało mniej więcej do około 400zł ?
Myślałem też o samej tubie ale to raczej nie miało by sensu chyba?
W radiu posiadam regulacje głośności SUB -/+
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 12:30 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Żebyś miał
Rozumiem że chcesz za te 400zł kupić też wzmacniacz. jedyne co ci mogę polecić to Blaupunkt. Ale skrzynie a nie tubę. Tuba robi tylko dużo hałasu a nie gra czysto.
blaupunkt_gtb_1200_mk2 ewentualnie coś takiego magnat_b_30_magnat_tribal
Słuchałem tej skrzynki tylko z innymi piecykami także gra przyzwoicie.
to niestety 400zł nie wystarczy - nawet na sam głośnik...naprawdę głęboki dobry bass
Rozumiem że chcesz za te 400zł kupić też wzmacniacz. jedyne co ci mogę polecić to Blaupunkt. Ale skrzynie a nie tubę. Tuba robi tylko dużo hałasu a nie gra czysto.
blaupunkt_gtb_1200_mk2 ewentualnie coś takiego magnat_b_30_magnat_tribal
Słuchałem tej skrzynki tylko z innymi piecykami także gra przyzwoicie.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 11:38 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w Audi 80 B3 naszych jest lipa z dobrym bassem ponieważ za oparciem kanapy jest bak i on tłumi dość mocno cały basik :cry: ...Sam przerabiałem to u siebie i wiem , że z bassem ciężko LECZ nie mówię,że się nie uda :lol: ...Ja mam dwa głośniki 6x9" Pioneer'a i skrzyneczkę (samoróbkę) z głośnikiem 30cm STELATH 800Watt RMS i gra.....Świetnie!
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie zgodzé sie - to stereotypy. Mam w bagazniku ''12 Crunch Fat Boy w obudowie closed/wlasnej produkcji/ i kolega by sie zdziwil jak to gra! Co do glosnikow w polce ze skrzynia w bagazniku to bezsens... ja mam glosniki wyjete i tak jak Krystian napisal - lepiej slychac bez nich po prostu, a jak sa zalozone to jak ostatnio kilka razy pisalem woffer zabuza ich prace i nie graja tak jak powinny a co wiecej moga ulec zniszczeniu.KLAKSON pisze:w Audi 80 B3 naszych jest lipa z dobrym bassem ponieważ za oparciem kanapy jest bak i on tłumi dość mocno cały basik :cry: ...Sam przerabiałem to u siebie i wiem , że z bassem ciężko LECZ nie mówię,że się nie uda :lol: ...Ja mam dwa głośniki 6x9" Pioneer'a i skrzyneczkę (samoróbkę) z głośnikiem 30cm STELATH 800Watt RMS i gra.....Świetnie!
Duch mam nadzieje ze sie pochwalisz efektem
Po pierwsze witam:) moj pierwszy post na tym forum i cos czuje ze dobrze ze tu trafilem
Glosniki z tylu? Po co? A przod to gdzie?
Za 400zl mogles sam cos zrobic co by zabilo ta skrzynie blaupunkta pod wzgledem jakosci... Blapunkt ma dobre... ale niektore wzmacniacze...
Lojoj... co Ty kupiles:/ TO tylko halas bedzie robic, zero jakosci itp... buczec CI to bedzie no ale... od czegos trzeba zaczac, szkoda ze kasa wywalona w bloto.Duch pisze:Wybrałem ta pierwszą zobacze jak to gra jak dojdzie i napisze
Zaczalbym od wymiany radia...Duch pisze:Radio : Sony cdx - GT200 50x4
Glosniki z tylu? Po co? A przod to gdzie?
Za 400zl mogles sam cos zrobic co by zabilo ta skrzynie blaupunkta pod wzgledem jakosci... Blapunkt ma dobre... ale niektore wzmacniacze...
Spokojnie tam Wiec tak pierwszy raz podłączałem to wszystko od nowa czyli: głośniki pod wzmacniacz ,radio i Skrzynie. Jak udało mi się to podłączyć to powiem szczerze :mrgreen: że ciężko usiedzieć .Bardzo fajną sprawą jest opcja w wzmacniaczu że można ustawić tak że graja tylko niskie tony wtedy tak się lusterka trzęsą i tablica rejestracyjna z tyłu że aż za mocno wiec sobie zmniejszyłem hehe. Dla mnie to wystarcza w całości naprawdę dziękuję za podpowiedz mam nadzieję że będzie mi służyć długo jeszcze tylko przednie głośniczki podłącze pod wzmacniacz bo mi zostały. Mam tylko jeden problem słyszę swoje obroty silnika w głośnikach gdy odpalony jest silnik nie wiem co to jest ale jak dam głośniej muzykę to nie słychać za bardzo :shock: Może dla tego że poprowadziłem obok siebie kabel zasilający z tym niebieskim co gdy wyłączasz radio to wyłącza się wzmacniacz?A jeszcze bardziej to może to że kable są zwinięte razem wszystkie obok wzmacniacza :idea: Będę próbował jakoś pooddzielać kable