[B3/B4] Brak szperacza
[B3/B4] Brak szperacza
Witam. Mam taki problem nie działa mi tzn „szperacz” (po pociągnięciu przełącznika od zmiany świateł do siebie nie załącza długich świateł). Jak można to naprawić łatwy i przyjemny sposób??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- el_scorpion
- Forum Audi 80
Problem bardzo powszechny w naszych autach. Helmut trochę z tymi przełącznikami przekombinował jak na moje oko.
Tu kolega pokazał jak to zrobić:
viewtopic.php?t=17467
Tu kolega pokazał jak to zrobić:
viewtopic.php?t=17467
jeśli mogę wtrącić? wd40 nie jest typowo przeznaczony do styków elektrycznych, radziłbym poszukać czegoś co by usuwało śniedź (taki nalot na miedzi, nie wiem czy na mosiądzu też) jak ma kto kogoś elektryka albo lepiej elektronika pod ręką to lepiej doradzi co kupić, a są na pewno takie preparaty bo mam taki w garażu, ale niestety nie chce mi się teraz iść, a pamiętać nie pamiętam nazwy,
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Zapewe tym preparatem (znana nazwa co jak w swiecie smarowideł WD40) to jest preparat o nazwie "Contact" ale sa tez o innej nazwie tyle ze ten jest najbardziej znany <ok>archi2340 pisze:jeśli mogę wtrącić? wd40 nie jest typowo przeznaczony do styków elektrycznych, radziłbym poszukać czegoś co by usuwało śniedź (taki nalot na miedzi, nie wiem czy na mosiądzu też) jak ma kto kogoś elektryka albo lepiej elektronika pod ręką to lepiej doradzi co kupić, a są na pewno takie preparaty bo mam taki w garażu, ale niestety nie chce mi się teraz iść, a pamiętać nie pamiętam nazwy,