[wszystkie] Zabezpieczenie alufelg - jakie śruby?
[wszystkie] Zabezpieczenie alufelg - jakie śruby?
Witajcie,
Mojemu sąsiadowi ktoś w nocy podpierniczył alufelgi... W związku z tym zacząłem się zastanawiać, czym zabezpieczyć swoje, żeby nie spotkał mnie taki sam los :roll: .
Orientujecie się jakich śrub użyć, żeby zabezpieczenie było skuteczne?
Lepsze coś takiego:
czy takiego:
A może coś jeszcze innego?
Mojemu sąsiadowi ktoś w nocy podpierniczył alufelgi... W związku z tym zacząłem się zastanawiać, czym zabezpieczyć swoje, żeby nie spotkał mnie taki sam los :roll: .
Orientujecie się jakich śrub użyć, żeby zabezpieczenie było skuteczne?
Lepsze coś takiego:
czy takiego:
A może coś jeszcze innego?
- killer0123
- Forum Audi 80
Ja mam podobne do tych z drugiego zdjęcia. Raczej polecam dołożyć parę złotych i kupić lepsze bo niby zawsze coś ale jak ktoś ma ukraść felgi to nie przyjdzie na piechotę tylko raczej autem przyjedzie a tam będzie miał np klasyczną żabę która po odpowiednim ułożeniu da rade tym śrubom z zestawu pierwszego. Ja kupiłem śruby z firmy "królak" zapłaciłem 65pln i myślę że będę mógł cieszyć się swoimi felgami do końca posiadania audiny.
Tu nie trzeba mieć R8 z ori alu - dla mnie wystarczy felunek wart 1000zł - inwestujesz 100 w dwa komplety i masz jakąś tam pewność, że twoje 1000zł nadal pojeżdzi z tobą. Mi się marzą OZ-Superturismo 16' malowane na biało po 650zł/szt - wtedy już zainwestuje te 200zł w 4 komplety zabezpieczeń - ze dwa droższe i dwa tańsze.
Dzięki wszystkim za rady.
Zdecydowałem się, że kupię te z pierwszej fotki - są o połowę tańsze i jak stwierdzę, że są kiepskie to dołożę jakieś lepsze. Jak założę to podzielę się wrażeniami.
A dla zainteresowanych tematem znalazłem taki test w autoświecie: http://www.auto-swiat.pl/poradnik_artyk ... kul-19889/
Pozdro
[ Dodano: 2008-08-30, 17:26 ]
No i założyłem te z pierwszej fotki i wyglądają, że będą spełniać swoje zadanie. Trudno byłoby to odkręcić kluczem nie od kompletu. No a na wiercenie i spawanie i tak nie ma mocnych
Dzięki jeszcze raz za porady
Zdecydowałem się, że kupię te z pierwszej fotki - są o połowę tańsze i jak stwierdzę, że są kiepskie to dołożę jakieś lepsze. Jak założę to podzielę się wrażeniami.
A dla zainteresowanych tematem znalazłem taki test w autoświecie: http://www.auto-swiat.pl/poradnik_artyk ... kul-19889/
Pozdro
[ Dodano: 2008-08-30, 17:26 ]
No i założyłem te z pierwszej fotki i wyglądają, że będą spełniać swoje zadanie. Trudno byłoby to odkręcić kluczem nie od kompletu. No a na wiercenie i spawanie i tak nie ma mocnych
Dzięki jeszcze raz za porady