Witam, mam pytanie tzn problem bo licznik kilometrów w ogóle się nie obraca. Jaka może byc tego przyczyna, może trzeba wymienić jakiś bezpiecznik.
Pozdrawiam.
[B3 1,8 NE] Problem z licznikiem kilometrów.
witam, mam podobny problem z licznikiem - u mnie nie działa dzienne zliczanie km, a normalne działa. dodatkowo dziennego nie mogę skasować bo się coś zablokowało. podczas jazdy słychac z licznika co chwilę takie jakby tyknięcie. czy myślicie, że mogą być to zimne luty czy też jakaś zębatka?
po zakupie doprowadzam auto do porządku więc mam troche zabawy
po zakupie doprowadzam auto do porządku więc mam troche zabawy
wiem, że było na ten temat bo czytałem już ten poradnik jak naprawic licznik ale traktuje on raczej o dużym liczniku, a mi sę zepsuł ten mały (dzienny) - duży działa. więc może ktoś miał podobną sytuację i powie co było.
jeśli to ta słynna zębatka to czy można ją gdzieś kupić? skąd ją wziąć?
planuję się za to zabrać dopiero końcem przyszłego tygodnia tygodnia bo teraz naprawiam inne rzeczy, a nie chce wszystkiego na raz robic w dodatku np. z rozebranymi przyciskami można jeździć, a z wyjętym licznikiem to raczej niebardzo więc wolałbym już coś wiedzieć jak się za to wezmę żeby to jak najszybciej zrobić - niestety niebardzo mogę sobie pozwolić na unieruchomienie auta na kilka dni z powodu licznika.
jeśli to ta słynna zębatka to czy można ją gdzieś kupić? skąd ją wziąć?
planuję się za to zabrać dopiero końcem przyszłego tygodnia tygodnia bo teraz naprawiam inne rzeczy, a nie chce wszystkiego na raz robic w dodatku np. z rozebranymi przyciskami można jeździć, a z wyjętym licznikiem to raczej niebardzo więc wolałbym już coś wiedzieć jak się za to wezmę żeby to jak najszybciej zrobić - niestety niebardzo mogę sobie pozwolić na unieruchomienie auta na kilka dni z powodu licznika.
ja tez to przerabiałem ,dopóki nie znalazłem licznika z cała zębatką mialem wtopioną cienką blaszkę i naliczał mi km. często zaglądam na złomowiec i wypatrzyłem 80tkę,rozbebeszona ale licznik był na swoim miejscu no to go wymontowałem i wymieniłem zębatkę na oryginał, ot trafiło sie ;-)kupić to raczej nie da rady na allegro są całe zegary ale nieraz trafi się sam licznik km.