[80 b4 2.0 ABK] sprężyny
[80 b4 2.0 ABK] sprężyny
Witam wszystkich!!! mam małe pytanko dotyczące sprężyn.Chodzi mi o to że mam bardzo sztywny przód i na sprężynach są 3 kropki niebieskie i 2 żółte.Czy są to sprężyny usztywniające?,bo jak nie to wydaje mi sie że poprzedni właściciel musiał założyć amortyzatory gazowe.Z góry dzięki za pomoc
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nie sa to ori sprezyny jakie były montowane przy motoze ABT, ABK, ABM, ABB, wiec zapewne masz sztywniejsze amory, chociaz biorac pod uwaze gawiaz w A80 to nawet na glebie jakoś specjalnie nie jest twardo. :mrgreen:paweł 22 pisze:mam małe pytanko dotyczące sprężyn.Chodzi mi o to że mam bardzo sztywny przód i na sprężynach są 3 kropki niebieskie i 2 żółte.Czy są to sprężyny usztywniające?,
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
czy zna ktos oznaczenia tych sprenzyn , orginalnych mowie o oznaczeniach wyrarzonych kropkami co znacza niebieskie kropki a co zulte obilo mi sie o uszy ze oznaczaja wysokosc i twardosc. chcialem dodac ze jezdze na nowych amorach olejowych ze sprezynami o oznaczeniach 3 niebieskie i 2 zulte kropki i wporuwnaniu z passatem b4 lub golfem3 jest o wiele twardziej.
ja mam 3 kropki brązowe i 2 żółte. odległość os środka piasty do krawędzi błotnika 38cm (przód) i 36,7cm (tył), tylko nie pamiętam oznaczenia tylnych sprężyn. denerwuję mnie to że przód jest wyżej niż tył. mam pytanie może ktoś się orientuje jakie sprężyny mógłbym założyć na przód żeby obniżyć o te 2cm? (chodzi mi o oznaczenia tymi kropkami)
-
- Forum Audi 80
mam dobre wiesci dla tych kturzy narzekaja na twardosc saprenrzyn o oznaczeniu 2 niebieskie i 3 rzulte kropki zalorzylem pare dni temu sprezyny kture maja 2niebieskie i 2zulte i stwierdzam ze sa one bardziej miekie , nie wali przy karzdej dziurze mam co prawda do wymiany gumy na wahaczach ale rurznica jest znaczna.dodam ze sprezyny znalazlem na szrocie z b4 abt.
-
- Forum Audi 80