[B2 Coupe GT] Lampy przednie ,wybór żarówek
[B2 Coupe GT] Lampy przednie ,wybór żarówek
Witam posiadam audi coupe model 85 i mam pytanie a w zasadzie to chciał bym sie poradzić potrzebuje jak najmocniejszych żarówek teraz mam jakieś tandetne h4 czy moge wstawić h7 ? najlepiej jak by ktoś podał link do aukcji z jakimiś żarówkami takimi zeby jak najmocniejsze światło dawały albo chociaż nazwe i model
- pawelbicz
- Forum Audi 80
active H7 chyba raczej nie wstawisz <ok> Ja mam od roku założone OSRAM Night Breaker +90% więcej światła.. (H4) w tych samych reflektorach co twoje :mrgreen: i świecą rewelacyjnie i cena nie powala z nóg hehe..
http://moto.allegro.pl/item400940657_za ... oclaw.html
http://moto.allegro.pl/item400940657_za ... oclaw.html
miałem te osram żeczywiście było super, aż do momentu jak pojechałem dwa tygodnie temu nad morze, po 300km spaliły się jedna po drugiej, potem wsadziłem zwykłe te co na nich z Niemiec auto przyjechało przyjechałem na nich spowrotem i działają, myśle że te osram tak jak wiele innych takich +15 +30 czy +90% więcej światła, są dobre ale nakrótkie trasy bo innaczej się przegrzewają, żarnik cieńszy temperatura wyższa i siadają
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A ja powiem z doświadczenia że jeśli kupować żarówki o podwyższonym współczynniku świecenia to max o 30%. Jeździłem na Teslach +30% przez dwa lata /moim zdanie bdb żarówki - dobre światło i niska cena + dłuuuga żywotność/, zmieniłem auto i założyłem je do Niuni - przejeździłem jeszcze prawie rok. Teraz mam jakieś philipsy +30% i nie narzekam. Świcą przyzwoitym światłem już od 4miechów.
Wszystkie żarówki które mają od +30% w górę mają drastycznie skróconą żywotność... Coś za coś... A poza tym to oślepiają nadjeżdżających znaprzeciwka...
Wszystkie żarówki które mają od +30% w górę mają drastycznie skróconą żywotność... Coś za coś... A poza tym to oślepiają nadjeżdżających znaprzeciwka...
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Ja sie też kiedyś zastanawiałem nad żarówkami, i ponad 1,5 roku temu wpadłem na kontrowersyjny dla 99% z was pomysł, z żarówkami 100/100. Efekt taki że swiecą świetnie, i nigdy już nie zamienie na słabsze. Świecą fajnym białym światłem (nie tak jak 55). A co do wytapiania sie elementów w lampach...moim zdaniem troche to wszystko przesadzone. Ja nic takiego nie mam, a sprawdzałem co sie dzieje przez długi czas, bo sie balem. Cena... też smiechu warta bo sztuka chyba 12 zł ja polecam
- robertas1.8
- Forum Audi 80
misiek440, lampy nie ślepią innych, nie wiem czemu tak myślicie, są dobrze ustawione więc nie ma problemu. Sprawdzałem, nie myślcie że jestem ignorantem Ale pomyślcie rozsądnie jak świeci normalna żarówka 100W, a jak żarówka która ma 55W i niby 90% swiatła więcej niż jej odpowiednik. Bo moim zdaniem jeżeli to jest prawda z tą 90% większą swietlistoscią, to swiecą tak samo, tylko że 100 ma większy pobór mocy..i tyle
tak jak Oofol napisał dobrze jest nie kupować powyżej +30%, ja kupiłem osram +90% bo chciałem sprawdzić ile prawdy w żywotności, a żarówka od czasu jej wynalezienia daje tylko 5% światła, a 95% to ciepło, a gdyby ktoś zrobił na odwrót to wiadomo byłby fenomen ale nikt taki się jeszcze nie narodził, a żarnik jak zrobią cieńszy będzie świecił jaśniej ale żywotność do dupy, teraz to tylko ksenonowe lampy i żarniki jak się chce mieć więcej światła
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
JAk przywiozem autko to miao arówki 55W, Sam nie jezdzilem na mocniejszych a jak niedawno rozbieralem reflektory do malowania ramek to zauwazylem ze odblysniki nad zarowkami sa praktycznie przepalone... I to przy 55W....A co do wytapiania sie elementów w lampach...moim zdaniem troche to wszystko przesadzone.
Cos takiego juz mamy - DIODY!a gdyby ktoś zrobił na odwrót to wiadomo byłby fenomen
Niedlugo beda juz seryjnie montowane do wszystkich aut - pobor duuuzo mniejszy a swiatlo duzo jasniejsze. Nie wiem czy widzieliscie nowe A4 czy A5 - postojowki sa tak jasne ze az oslepiaja... A jak sie wlacza kierunek to postojowki delikatnie przygasaja To jest przyszlosc! Niedawno gdzies na necie wyczytalem ze bedzie niedlugo mozna kupic reflektory diodowe /lacznie ze swiatlami dzinnymi io dlugimi/ jako zastepcze do starszych aut!
to bedzie dopiero wypas!
- robertas1.8
- Forum Audi 80