Witam wszystkich klubowiczów.
Mam problem przy swojej B4 1,9TDI z 93r że po nacisnięciu na gaz i trzymaniu go w jednej pozycji to samochód po chwili zaczyna nieruwno pracować i obroty maleją. Tak samo jest za każdym ponownym naciśnięciem pedału gazu, nawet jadąc pomału i trzymając nogę na pedale gazu w jednym miejscu to również dzieje sie tak samo. Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna i mógł by mo pomoc.
Pozdr.
[B4 1,9TDI 90KM 1Z]Problem z pedałem gazu?
[B4 1,9TDI 90KM 1Z]Problem z pedałem gazu?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2008, 18:35 przez Paweł22, łącznie zmieniany 1 raz.
Podłańczałem pod komputer ale łączy się tylko przy zapalonym silniku.
A co najdziwniejsze to przy samym koncy gazu na kompie wyskakuje błąd i się rozłańcza mechanik mi powiedział że może jest to wina jakiegoś czujnika przy pedale hamulca ten co podaje dane do komputera i czy to mozliwe? Bo nie wiem za co mam się brać
A co najdziwniejsze to przy samym koncy gazu na kompie wyskakuje błąd i się rozłańcza mechanik mi powiedział że może jest to wina jakiegoś czujnika przy pedale hamulca ten co podaje dane do komputera i czy to mozliwe? Bo nie wiem za co mam się brać
rozpracowałes wkoncu nastawnik potencjiometryczny? bo u mnie juz zaczyna nawalać obroty przy dodaniu gazu w chwili spadania od 1050 ob/min do 900 spadaja bardzo powoli(faluja w tym przedziale) najprawdopodobniej juz wyterte scieżki da sie cos z tym zrobić? podobno da sie przesunąć igiełke chodzacą po scieżce na bok ale jest to bardzo precyzyjna robota. miałeś z tym już doczynienia?Adamm pisze:Paweł22, jak dla mnie wina nastawnika potencjometrycznego