[1.9TD AAZ] Problem z paliwem.
[1.9TD AAZ] Problem z paliwem.
Kiedy odpalałem samochud było wszystko ok ale kiedy troche pogazowałem zaczynało brakowac paliwa wymieniłem filter i nadal było to samo dopiero jak przedmuchałem rurke idoncom do zbiornika to pomogło i ma pytanie czy przy zbiorniku znajduje się jakiś filterek reduktor lub przekaznik który może się przytykać ?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 17:00 przez Jacko, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli zbiornik masz za siedzeniem to czym prędzej go wyjmuj i czyść ściągnij wężyk ten grubszy pod zbiornikiem, jeśli paliwo ledwo kapie to spuszczaj paliwo i zdejmuj zbiornik, z ojcem dwa razy w b3 wyciągaliśmy, akurat zbiornik jest tak zrobiony że wężyki są w takim zagłębieniu i zbiera się cały syf i nie ma jak paliwo lecieć, jak ściągnąłem ostatnio ten wężyk to z 5 kropelek kapło i koniec. Zbiornik wyciąga się zasadniczo prosto, odkręcasz wężyki, odpinasz kostki od wskaźnika poziomu paliwa, później 4 śruby bodajże na klucz "13" i w tej gumie co jest przy korku wlewu paliwa jest taka "opaska" z drutu, musisz ją zdjąć, zbiornik do góry, nachylasz na siebie i już go masz wyjętego z pierwszym razem zajęło nam to jakieś 3 godziny, a za drugim 30 minut razem z czyszczeniem zbiornika. Jak będziesz czyścił to zatkaj sobie odpływ ze zbiornika, ja połączyłem wężykiem obie rurki, wlewaj ropę od góry i mieszaj a później wylewaj po około 5 razach powinieneś wyczyścić i zbiornik wkładaj w odwrotnej kolejności
Kolegoi tu poczytaj. Miałem taki sam problem jak ty <<klik>> . Pozdrawiam.
Ps. Ty masz w swojej b3 silnik 1,9td?? był tam oryginalnie czy sam zakładałes? bo podobno b3 z takim silnikiem nie było. ktory to rok autka? sorry za ot
Ps. Ty masz w swojej b3 silnik 1,9td?? był tam oryginalnie czy sam zakładałes? bo podobno b3 z takim silnikiem nie było. ktory to rok autka? sorry za ot
-
- Forum Audi 80