[Wszystkie] Dętka w oponie
[Wszystkie] Dętka w oponie
Witam, dziś byłem na warsztacie bo uciekało mi powietrze z opony i znalazłem przyczynę gwóżdz i zakleili mi ją lecz nadal leciutko uciekało i dali mi dętkę do opony. I mam pytanie czy na dętce też można jeździć normalnie tak samo jak bez ??
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, 12:30 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie że można i w niczemu to nie przeszkadza. Dziwni mnie tylko dlaczego włożyli dętkę zamiast porządnie zakleić oponę. Dziura po gwoździu nie jest jakoś przesadnie wielka. Sam wjechałem kiedyś na sporego blachowkręta, nawet kolo w warsztacie mówi że dziura jest duża ale zrobił to jak należy i koło jest sprawne do dzisiaj.maryjann pisze:czy na dętce też można jeździć normalnie tak samo jak bez
Jeżeli felga byłaby zmasakrowana to już wcześniej by przepuszczała. A w tym przypadku nie ma mowy o zmasakrowanej feldze. Dawniej były koła tylko z dętkami i wszyscy byli happy. Kolejna sprawa to niekompetencja wulkanizatora który powinien wytłumaczyć dlaczego opona przepuszcza i gdzie. Najprostsze rozwiązanie po spartolonej robocie to wsadzić dętkę, a nie męczyć się z dziurą od nowa. Sam osobiście trafiłem na partacza któremu się nie chciało felgi wyczyścić przy zmianie opon i powietrze uchodziło. Wszystko się wydało w innym warsztacie "na trasie"misiek440 pisze:no ja nie był bym taki pewien , zazwyczaj dętkę wkładają gdy śą felgi zmasakrowane i nie trzymają powietrza. Nie powinno się wkładać takich dętekPewnie że można i w niczemu to nie przeszkadza.