Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Wszystkie] Dętka w oponie

ODPOWIEDZ
maryjann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Wszystkie] Dętka w oponie

Post autor: maryjann » 16 sie 2008, 12:13

Witam, dziś byłem na warsztacie bo uciekało mi powietrze z opony i znalazłem przyczynę gwóżdz i zakleili mi ją lecz nadal leciutko uciekało i dali mi dętkę do opony. I mam pytanie czy na dętce też można jeździć normalnie tak samo jak bez ??
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, 12:30 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 16 sie 2008, 12:50

maryjann pisze:czy na dętce też można jeździć normalnie tak samo jak bez
Pewnie że można i w niczemu to nie przeszkadza. Dziwni mnie tylko dlaczego włożyli dętkę zamiast porządnie zakleić oponę. Dziura po gwoździu nie jest jakoś przesadnie wielka. Sam wjechałem kiedyś na sporego blachowkręta, nawet kolo w warsztacie mówi że dziura jest duża ale zrobił to jak należy i koło jest sprawne do dzisiaj.

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 16 sie 2008, 13:47

Pewnie że można i w niczemu to nie przeszkadza.
no ja nie był bym taki pewien , zazwyczaj dętkę wkładają gdy śą felgi zmasakrowane i nie trzymają powietrza. Nie powinno się wkładać takich dętek :-/

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 16 sie 2008, 13:56

według mnie można ja miałem taki przypadek na trasie że masakrycznie gwózdz uszkodził oponę i najbliższy wulkanizator włożył detkę i długo jeszcze śmigałem na tej oponie z dętką tylko że założyłem ją na tył tak dla bezpieczenstwa :-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 16 sie 2008, 21:47

misiek440 pisze:
Pewnie że można i w niczemu to nie przeszkadza.
no ja nie był bym taki pewien , zazwyczaj dętkę wkładają gdy śą felgi zmasakrowane i nie trzymają powietrza. Nie powinno się wkładać takich dętek :-/
Jeżeli felga byłaby zmasakrowana to już wcześniej by przepuszczała. A w tym przypadku nie ma mowy o zmasakrowanej feldze. Dawniej były koła tylko z dętkami i wszyscy byli happy. Kolejna sprawa to niekompetencja wulkanizatora który powinien wytłumaczyć dlaczego opona przepuszcza i gdzie. Najprostsze rozwiązanie po spartolonej robocie to wsadzić dętkę, a nie męczyć się z dziurą od nowa. Sam osobiście trafiłem na partacza któremu się nie chciało felgi wyczyścić przy zmianie opon i powietrze uchodziło. Wszystko się wydało w innym warsztacie "na trasie"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl