[80 b4] wymiana dywanika bagażnika
[80 b4] wymiana dywanika bagażnika
Witam!!!!
Z powodu dzisiejszej nudy postanowiłem wymienić sobie dywanik w bagażniku ponieważ stary był już strasznie zmęczony,do tego celu potrzebowałem.
1.materiał (filc,koc obiciowy)
2.piane takom jak się kładzie pod panele podłogowe)
3.klej polimerowy ponieważ szybko schnie i jest elastyczny po wyschnięciu)
4.pędzelek,nożyczki
5.i co najważniejsze chęci do roboty( tego akurat mi nie brakuje :lol: ) i do dzieła.
materiał
piana już wycięta na wzór starego dywanika
narzędzia niezbędne do tego
zaczynamy od wycięcia formatu piany na wzór starego dywanika,smarujemy klejem małymi warstwami ponieważ klej ten szybko schnie i nie zdążymy posmarować wszystkiego naraz,a więc smarujemy piane i przyklejamy materiał.
Klej jest dość gęsty i ciężko się go rozprowadza po pianie.Jak już przykleimy materiał na piane wszystko odwracamy do góry nogami i możemy wycinać materiał wokół obrysu piany
i to wszystko a tak wygląda po sklejeniu
W ten sam sposób wykonałem tapicerkę klapy bagażnika,lecz jeszcze nie wykończona bo w sklepie nie miel wykończenia obrzeży,ale zamówiłem.
a w niedalekiej przyszłości wymiana radia na fabryczne które już zakupiłem i skórzaną tapicerka w środku.
a i stary dywanik (NORMALNIE MASAKRA)
ups.nie to zdjęcie.
mam nadzieje że komuś się przyda. <ok>
------------------------------------------------------------------
Z powodu dzisiejszej nudy postanowiłem wymienić sobie dywanik w bagażniku ponieważ stary był już strasznie zmęczony,do tego celu potrzebowałem.
1.materiał (filc,koc obiciowy)
2.piane takom jak się kładzie pod panele podłogowe)
3.klej polimerowy ponieważ szybko schnie i jest elastyczny po wyschnięciu)
4.pędzelek,nożyczki
5.i co najważniejsze chęci do roboty( tego akurat mi nie brakuje :lol: ) i do dzieła.
materiał
piana już wycięta na wzór starego dywanika
narzędzia niezbędne do tego
zaczynamy od wycięcia formatu piany na wzór starego dywanika,smarujemy klejem małymi warstwami ponieważ klej ten szybko schnie i nie zdążymy posmarować wszystkiego naraz,a więc smarujemy piane i przyklejamy materiał.
Klej jest dość gęsty i ciężko się go rozprowadza po pianie.Jak już przykleimy materiał na piane wszystko odwracamy do góry nogami i możemy wycinać materiał wokół obrysu piany
i to wszystko a tak wygląda po sklejeniu
W ten sam sposób wykonałem tapicerkę klapy bagażnika,lecz jeszcze nie wykończona bo w sklepie nie miel wykończenia obrzeży,ale zamówiłem.
a w niedalekiej przyszłości wymiana radia na fabryczne które już zakupiłem i skórzaną tapicerka w środku.
a i stary dywanik (NORMALNIE MASAKRA)
ups.nie to zdjęcie.
mam nadzieje że komuś się przyda. <ok>
------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony 27 lut 2010, 20:05 przez pawian78, łącznie zmieniany 4 razy.
na zdjęciu mało widoczne,ale każda klapa ma przygotowane otwory na kołki do tapicerki można kupić w kazdym sklepie motoryzacyjnym.
[ Dodano: 2008-08-16, 22:32 ]
klikając na obrazek zobaczysz czarne punkty
[ Dodano: 2008-08-16, 22:32 ]
klikając na obrazek zobaczysz czarne punkty
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 02:53 przez pawian78, łącznie zmieniany 1 raz.