Audio w b3
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Caly czas chodzi o parametry glosnika jak np. Vas, Qts, fs itd...
To co zamierzasz jest tendencyjne ale blendne - nigdy nie dokupuje sie glosnika do obudowy. Najpierw kupujesz glosnik a pozniej projektujesz dla niego obudowe - w innym wypadku nie wykozystasz jego potencjalu a na dodatek mozesz tak zadzialac ze glosnik bedzie gral o wiele gozej niz powinien...
To co zamierzasz jest tendencyjne ale blendne - nigdy nie dokupuje sie glosnika do obudowy. Najpierw kupujesz glosnik a pozniej projektujesz dla niego obudowe - w innym wypadku nie wykozystasz jego potencjalu a na dodatek mozesz tak zadzialac ze glosnik bedzie gral o wiele gozej niz powinien...
Edd- Obudowa 50l to moim zdaniem jeszcze gorsza odpowiedz impuloswa bedzie, dzwięk stanie sie mułowaty... Ja osobiscie dał bym max 35l(closed), w Bass-Reflex nawet nie ma co sie pachac bez parametrów T/S.
P.s Pionek niby taka dobra firma a nawet podstawowych parametrów nie podaje.... :lol: - czyżby im sie nie chciało pomiarów robic... :roll:
P.s Pionek niby taka dobra firma a nawet podstawowych parametrów nie podaje.... :lol: - czyżby im sie nie chciało pomiarów robic... :roll:
viewtopic.php?t=8034&highlight=obudowa
zapraszam kolegę edd do lektury, może nie jest jasno opisane dla kogoś ktoś
ma pierwszy raz kontakt z ta tematyka ale na pewno rzuci jakieś światło na tą dyskusję :mrgreen:
a tak a propo Koledzy, co z moim tyłem :?: jak mam skończyć jak nie chcecie nic doradzić :mrgreen:
zapraszam kolegę edd do lektury, może nie jest jasno opisane dla kogoś ktoś
ma pierwszy raz kontakt z ta tematyka ale na pewno rzuci jakieś światło na tą dyskusję :mrgreen:
a tak a propo Koledzy, co z moim tyłem :?: jak mam skończyć jak nie chcecie nic doradzić :mrgreen:
wszytsko zalezy głównie od wzmacniacza, myślę że ta tabelka Ci pomoże :mrgreen:edd pisze:10 kwadrat starczy???
myślę,że 10 kwadrat Ci wystarczy, tylko pamiętaj o tym że musisz go pociągnąć z aku a tam zaraz na początku dać bezpiecznik na kablu. Wszystko znajdziesz w dziale car audio więc nie będę sie tu rozpisywał i robił OT. Mogę ci jeszcze polecić kable Dietza, ja mam u siebie i nie narzekam a ceną nie odstraszają