"Es ist normal dass der Motor Ol verbraucht. Der Olverbrauch (było pogrubione w ksiązce

Wg. mnie jedna wielka ściema... Widziałem już silnik w którym nie wymieniano oleju (wystarczyło zdjąć pokrywę zaworów) to co zobaczyłem to było dla mnie szokiem... takiego syfu w życiu nie widziałem... No ale jeśli ktoś przeczyta ten "artykuł" i zacznie stosować tą praktykę to nie wróży nic dobrego... :roll:TheColt pisze:to ja jeszcze zapodam taki link myślę, że pasuje do tematu http://www.wykop.pl/ramka/70734/zmowa-m ... mieniaj-ol
to raczej do FUN się nadaje :roll:TheColt pisze:to ja jeszcze zapodam taki link myślę, że pasuje do tematu http://www.wykop.pl/ramka/70734/zmowa-m ... mieniaj-ol
Spalanie 2-3 setek oleju na 10.000 km to żadne spalanie, można równie dobrze powiedzieć o błędzie pomiaru.....basu pisze:TheColt tematem była ilość spalanego oleju, a nie częstotliwość wymiany wiec link jest raczej taki "ni w dupe ni w oko". W sumie to cobra znalazł już dla niego odpowiednie miejsce.
Osobiście uważam, że powinno się zmieniać olej w wyznaczonym terminie lub po przejechaniu odpowiedniej ilości km - w tym przypadku po prostu zapomniałem. Z moich obliczeń wychodzi spalanie rzędu 0,028l/1000km czyli około 35 razy mniej niż piszą koledzy i przewidują "normy" producenta - a to już spora różnica - i na to właśnie chciałem zwrócić uwagę.
basu o tym, że link jest nie na temat napisał już cobra (co sam zauważyłeś) wiec zachowaj swoje wywody (cenzura: po prostu wywody) na stosowniejsze sytuacje, wkleiłem ten link jako ciekawostkę a nie swoje zdanie(ja również uważam ze olej powinno się regularnie wymieniać) stwierdziłem ze ten temat jest w miarę odpowiedni(mowa o olejach) ale okazało się że nie, przepraszam za zmieszaniebasu pisze:TheColt tematem była ilość spalanego oleju, a nie częstotliwość wymiany wiec link jest raczej taki "ni w dupe ni w oko". W sumie to cobra znalazł już dla niego odpowiednie miejsce.
Osobiście uważam, że powinno się zmieniać olej w wyznaczonym terminie lub po przejechaniu odpowiedniej ilości km - w tym przypadku po prostu zapomniałem. Z moich obliczeń wychodzi spalanie rzędu 0,028l/1000km czyli około 35 razy mniej niż piszą koledzy i przewidują "normy" producenta - a to już spora różnica - i na to właśnie chciałem zwrócić uwagę.
Hej,tomek1982 pisze:pytanko audi z silnikiem 2.0 E abk od ilu do ilu powinien brac chodzi mi o jakąs norme wiem ze zalezy b.duzo od stanu danego silnika ale jaka poqwinna byc norma auto z przebiegiem 248 tys km jezdze na mobil 10 w 40
chodzi mi ile max moze wziąść oleju ze by jeszcze nie twierdzic ze silnik juz sie wysluzylz gory dziekuje za odpowiedz